VIDEO UPDATE Schemă de corupție la primărie și cadastru. Patru suspecți reținuți, inclusiv o șefă de direcție
Full Article 2 minutes read

VIDEO UPDATE Schemă de corupție la primărie și cadastru. Patru suspecți reținuți, inclusiv o șefă de direcție

Șefa Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale din cadrul primăriei capitalei, Maria Oneșciuc, a fost reținută astăzi, 10 decembrie, pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru NM de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi. Potrivit unui comunicat publicat ulterior pe site-ul CNA, în același dosar au mai fost reținuți doi reprezentanţi ai unei agenţii imobiliare, dar şi un angajat al Agenţiei Servicii Publice. 

Bănuiţi că ar fi pretins bani de la persoane fizice şi juridice pentru soluţionarea diferitor probleme ce ţin de competenţa primăriei sau a serviciilor cadastrale.

Funcționara din cadrul primăriei este suspectată că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice şi juridice, pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relaţiilor contractuale de locaţiune privind exploatarea încăperilor nelocative din Chişinău.

În aceleaşi dosare, sunt bănuiţi şi doi angajați cu funcții de răspundere ai „Agenţiei din Chişinău Capitalimobil” – întreprindere desemnată de către consiliul municipal Chişinău drept responsabilă de organizarea licitaţiilor publice pentru obţinerea dreptului de arendă asupra terenurilor şi spaţiilor nelocative din mun. Chişinău. Fâcând uz de situaţia şi statutul pe care-l deţineau, reprezentanţii agenţiei pretindeau şi primeau de la persoane fizice şi juridice mijloace financiare pentru a influentța persoane publice din cadrul primăriei Chişinău şi Serviciului Cadastral Teritorial să adopte acte de recepţie finală a obiectivelor şi să aprobe actele pentru vânzarea, fără expunere la licitaţie, a bunurilor imobile.

Bănuiții au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore. 

Urmărirea penală pe cazul dat a fost pornită în luna septembrie 2019, persoanele fiind cercetate pentru abuz în serviciu, corupere activă, pasivă şi trafic de influenţă.

Amintim că astăzi, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au inițiat percheziții la mai multe adrese din capitală. 

O nouă schemă de corupţie la Primăria capitalei şi Agenţia Servicii Publice. Patru persoane, între care o şefă de direcţie, reţinute de CNA

‼️O nouă schemă de corupţie la Primăria capitalei şi Agenţia Servicii Publice. Patru persoane, între care o şefă de direcţie, reţinute de CNA‼️Urmărirea penală pe cazul dat a fost pornită în luna septembrie 2019, persoanele fiind cercetate pentru abuz în serviciu, corupere activă, pasivă şi trafic de influenţă. Detalii, în comunicatul de presă ⏩⏩⏩ https://cna.md/libview.php?l=ro&idc=5&id=2605&t=/Serviciul-relatii-publice/Comunicate-de-presa/O-noua-schema-de-coruptie-la-Primaria-capitalei-si-Agentia-Servicii-Publice-Patru-persoane-intre-care-o-sefa-de-directie-retinute-de-CNA

Geplaatst door Centrul Naţional Anticorupţie op Dinsdag 10 december 2019

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: