Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, despre scurgerile din dosarul lui Dodon: Nu cred că au pornit de la procurori, au fost și avocați acolo
Full Article 3 minutes read

Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, despre scurgerile din dosarul lui Dodon: Nu cred că au pornit de la procurori, au fost și avocați acolo

Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție Elena Cazacov este de părere că scurgerile în presă din timpul perchezițiilor la domiciliul ex-președintelui țării Igor Dodon nu au fost făcute de către membrii grupului de urmărire penală. În cadrul ediției din 26 mai a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, aceasta a menționat că la fața locului se aflau și alte persoane, inclusiv avocați.

În primul rând, nu avem la moment o plângere pe faptul scurgerii de informații. În al doilea rând, faptul că în mass-media s-au strecurat unele informații nu înseamnă indubitabil că acestea au parvenit sau au avut loc din partea procurorilor sau a grupului de urmărire penală care s-au aflat la efectuarea acțiunilor de urmărire penală. La fața locului s-au aflat mult mai multe persoane, inclusiv și unii avocați. De aceea, este regretabil că aceste date au ajuns în mass-media și vă asigur că nu cred că este din partea grupului de urmărire penală, așa cum probele care au fost dobândite urmau a fi verificate. Și clar că și în situația respectivă exista riscul distrugerii probelor, influențării martorilor ș.a.m.d. Cu siguranță, Procuratura va investiga aceste circumstanțe”, a menționat Elena Cazacov.

Și procurorul general interimar Dumitru Robu a anunțat că va fi investigat modul cum scurgerile au apărut în presă: „Faptul că au fost făcute publice unele documente ridicate în urma efectuării perchezițiilor, Procuratura va investiga cum au apărut în presă astfel de acte. Și în urma stabilirii persoanei care a transmis astfel de fotografii, va fi investigat”.

Anterior, în mesajul transmis de socialistul Igor Dodon prin intermediul avocaților săi, acesta s-a arătat indignat de faptul că fotografiile au fost transmise jurnaliștilor. Igor Dodon a declarat la Judecătorie că nu exclude că vor fi făcute publice și alte imagini, întrucât i-ar fi fost ridicate toate telefoanele.

Amintim că mai multe portaluri au publicat fotografii cu obiecte de lux, bancnote și o recipisă care demonstrează că Galina Dodon a plătit anul trecut 25.000 de euro pentru utilajele mobilierului de la bucătărie.

***

Igor Dodon a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile în dosarul „kuliok”. Complicele său, fratele Galinei Dodon, va petrece 30 de zile în Penitenciarul nr.13. Procurorii au anunțat că vor contesta decizia instanței de judecată cu privire la Igor Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: