Șeful armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi, a fost demis. Zelenski a anunțat cine îi va ocupa locul: „Are experiență în eliberarea Harkovului”
Full Article 2 minutes read

Șeful armatei ucrainene, Valerii Zalujnîi, a fost demis. Zelenski a anunțat cine îi va ocupa locul: „Are experiență în eliberarea Harkovului”

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, l-a demis pe șeful armatei ucrainene, generalul Valerii Zalujnîi. În locul său a fost numit comandantul forțelor terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski, a anunțat liderul de la Kiev în seara zilei de 8 februarie.

„L-am numit pe generalul-colonel Sîrski comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. Începând de astăzi, o nouă echipă va prelua conducerea Forțelor Armate”, a anunțat Vladimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a precizat că Sîrski are o „experiență de succes în apărare”. „De asemenea, are o experiență ofensivă de succes – operațiunea de eliberare a Harkovului”, a mai spus Zelenski.

„Lupta noastră continuă și evoluează în fiecare zi. Sarcinile anului 2022 sunt diferite de cele ale anului 2024. Acesta este motivul pentru care toată lumea trebuie să se schimbe și să se adapteze la noile realități. Pentru a câștiga împreună”, a scris Zalujnîi pe Telegram, după ce a avut o discuție „serioasă cu Zelenski.

De menționat că și ministrul ucrainean al Apărării a anunțat joi înlocuirea șefului forțelor armate ucrainene, după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că s-a întâlnit cu Valerii Zalujnîi și că a venit timpul pentru schimbări în conducerea militară, dar că i-a propus generalului să rămână „în echipa sa”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: