Șeful OMS: Îndemn țările bogate să doneze vaccinuri anti-Covid în loc să imunizeze copiii
Full Article 2 minutes read

Șeful OMS: Îndemn țările bogate să doneze vaccinuri anti-Covid în loc să imunizeze copiii

Statele bogate ar trebui să doneze vaccinuri împotriva coronavirusului țărilor sărace, în loc să vaccineze copiii. Declarația a fost făcută, pe 14 mai, de către directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de BBC.

Capul OMS a subliniat că în prezent nu toate statele au acces la vaccinuri. Acesta a menționat că înțelege motivele pentru care unele state decid să imunizeze copiii, însă a adăugat: „Momentan, le îndemn să își revizuiască decizia”.

„În țările cu venituri joase și medii, rezervele de vaccinuri contra coronavirusului sunt insuficiente pentru imunizarea lucrătorilor medicali, iar spitalele sunt pline cu pacienți care au nevoie de ajutor imediat”, a subliniat Ghebreyesus.

Reacția vine după ce, săptămâna trecută, președintele SUA Joe Biden a declarat că adolescenții cu vârsta de la 12-15 ani trebuie imunizați cât mai curând posibil. De asemenea, liderul american a menționat că speră ca 70% dintre adulții din SUA să fie vaccinați cel puțin cu o doză de vaccin până pe 4 iulie, ziua când țara marchează Ziua Independenței.

Anterior, Canada a autorizat inocularea copiilor cu vârsta de 12-15 ani cu serul Pfizer. Provincia Alberta, unde sunt înregistrate cele mai multe infectări din țară, a început deja campania de imunizare.

În Elveția, de săptămâna trecută, s-a dat start programărilor pentru imunizarea minorilor de la 16 ani.

Până acum, SUA și China au administrat cele mai multe doze de vaccin anti-Covid. Urmează India, pe locul trei. În timp ce în Europa și America campaniile da imunizare sunt în toi, în câteva state din Africa nici măcar nu au început.

Platforma COVAX a fost elaborată pentru a susține statele sărace. 92 de țări s-au înscris pentru a primi donații de vaccinuri pentru imunizarea a 20% din populație, inclusiv Republica Moldova.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: