Șeful Procuraturii Ciocana, Igor Popa, a părăsit țara, deși se afla sub control judiciar
Full Article 2 minutes read

Șeful Procuraturii Ciocana, Igor Popa, a părăsit țara, deși se afla sub control judiciar

Șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a plecat peste hotarele Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM, de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, permisiunea de a pleca i-a fost acordată de judecătorul de instrucție.

Sursa menționează că judecătorul de instrucție a examinat cererea învinuitului, fiind invocată necesitatea unor intervenții medicale.

Prin aceeași încheiere, judecătorul de instrucție a obligat procurorul să restituie învinuitului pașaportul.

„Procurorii anticorupție consideră încheierea judecătorului de instrucție ca fiind neîntemeiată”, se arată în același comunicat al Procuraturii. Ei spun că, în cadrul ședinței de judecată, nu au fost prezentate acte justificative, care să confirme necesitatea unei consultații medicale/intervenții peste hotarele țării.

Procurorii au precizat că decizia magistraților va fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

***

Igor Popa este şi procurorul care a semnat mai multe demersuri privind judecarea şi reţinerea tinerilor protestatari la 7 aprilie 2009 în comisariatele de poliţie.

Anterior, pentru ZdG, Igor Popa spunea că nu are „niciun regret” în privința dosarelor instrumentate de-a lungul carierei. „Toate acţiunile au fost perfect legale. Dacă ar fi fost altfel, nu aş fi ajuns la 17 ani de lucru în procuratură. Oricare ar fi dosarele, şi 7 aprilie, oricare, nu am ce să-mi reproşez. Toate acţiunile au fost legale”.

Pe 26 noiembrie, Igor Popa, care era în arest la domiciliu, a fost eliberat sub control judiciar.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: