Șeful suspendat de la CNA, reacție după ce a fost trimis în judecată pe 14 capete de acuzare: „O comandă politică”
Full Article 2 minutes read

Șeful suspendat de la CNA, reacție după ce a fost trimis în judecată pe 14 capete de acuzare: „O comandă politică”

Șeful suspendat al Direcției generale urmărire penală (DGUP) a Centrului Național Anticorupție (CNA), Ghenadie Tanas, a venit cu o reacție, după ce Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat pe 30 octombrie că a finalizat și expediat în judecată dosarul de învinuite intentat pe numele său. Tanas, învinuit pe 14 capete de acuzare, susține că cauza a fost intentată „la comandă” și expediată în instanță cu încălcări. Declarațiile au fost făcute pe 1 noiembrie, pentru NM.

„Dosarul penal în privința mea, a familiei mele, a prietenilor mei și chiar a rudelor prietenilor mei, reprezintă o comandă politică, fiind fabricat cu scopul eliminării mele din funcția deținută în cadrul CNA și obținerea dividendelor politice”, susține Ghenadie Tanas.

Șeful suspendat al DGUP mai susține că cauza penală, expediată în judecată pe 30 octombrie, ar fi fost întocmită cu încălcări. Mai mult, potrivit lui, cauza, care însumează 24 de mii de file și 98 de volume, ar fi fost expediată în instanță fără a oferi apărării timp pentru a studia materialele cauzei penale și fără a fi soluționate cererile depuse.

„Începând chiar cu pornirea urmării penale și până la expedierea cauzei penale și până la expedierea cauzei penale în instanța de judecată, eu nu am beneficiat de un proces echitabil. Toate cererile și plângerile a fost respinse în mod ilegal și vădit neîntemeiat”, a mai declarat Tanas.

De menționat că instituțiile vizate în răspunsul lui Ghenadie Tanas pentru NM nu au răspuns, deocamdată, la acuzațiile aduse de șeful suspendat din cadrul CNA.

Amintim că PA a anunțat că a finalizat urmărirea penală inițiată pe numele lui Ghenadie Tanas pe 30 octombrie, curent. Acesta este învinuit pe 14 capete de acuzare, exprimate în comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită, practicarea ilegală a activității financiare și fals în declarațiile de avere și interese personale. Pe banca acuzaților ajung, de asemenea, potrivit PA, și patru complici ai lui Tanas. Aceștia sunt incriminați de săvârșirea infracțiunii de complicitate la comiterea infracțiunii de îmbogățire ilicită și practicarea ilegală a activității financiare. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: