Semnal de alarmă de la Poliția de Frontieră: 14 angajați sunt infectați cu Covid-19
Full Article 2 minutes read

Semnal de alarmă de la Poliția de Frontieră: 14 angajați sunt infectați cu Covid-19

Creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul de tip Covid-19 este înregistrată și în rândul angajaților Poliției de Frontieră. În prezent, 14 polițiști de frontieră au fost testați pozitiv. Într-un comuniat de presă publicat pe 20 august, reprezentanții instituției au precizat că toți polițștii infectați suferă de o formă ușoară a virusului și sunt tratați la domiciliu. Jumătate din numărul de îmbolnăviri sunt semnalate în Direcția regională NORD. 

Conducerea Poliției de Frontieră a dispus de urgență de identificat, în colaborare cu specialistii din sanatate publica, cele mai viabile măsuri de control al acestei infecții și de stabilit acțiuni concrete pentru a opri răspândirea virusului printre angajați.

„S-a constatat că atât în țară, cât și în cadrul instituției, măsurile de protecție individuale sunt ignorate și mulți nu acceptă vaccinarea impotriva COVID-19, care protejează de formele grave ale bolii, spitalizare și deces și chiar rămâne a fi șansa de a reveni la normalitate”, se arată în declarația de presă a instituție.

Până în prezent, doar 44,6 % din totalul de angajați ai IGPF s-au vaccinat. Sunt propuse pentru imunizare cinci tipuri de vaccin: AstraZeneca, Sputnik-V, Pfizer, Sinopfarm, Jonson&Jonson. Toți doritorii din cadrul Poliției de Frontieră, dar și familiile acestora, se pot apropia la punctele medicale dislocate în sediul IGPF și sediile Direcțiilor regionale SUD, NORD, VEST și EST.

De la începutul pandemiei, au fost infectați cu coronavirus 422 de angajați ai IGPF.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: