Senatoarea Diana Șoșoacă vrea unirea României cu Republica Moldova: a depus un proiect de lege 
Full Article 2 minutes read

Senatoarea Diana Șoșoacă vrea unirea României cu Republica Moldova: a depus un proiect de lege 

După ce a cerut anexarea teritoriilor din vechiul regat al României care sunt acum în Ucraina, senatoarea română Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru unirea României cu Republica Moldova. Mai mult, senatoarea declară că România ar trebui să negocieze acest lucru la pachet cu anexarea teritoriilor din Ucraina. 

Diana Șoșoacă a depus în Senatul României propunerea legislativă intitulată „Lege privind unirea României cu Republica Moldova” și a solicitat adoptarea acesteia în procedură de urgență.

În textul propunerii legislative, Șoșoacă a menționat că „Parlamentul României decide unirea României cu Republica Moldova”.

„Parlamentul României abilitează guvernul țării sa înceapă de urgență, imediat, negocieri cu autorităţile de la Chișinău pentru definitivarea unirii cu Republica Moldova”, se mai arată în text, relatează hotnews.ro.

După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial, se menționează în propunerea legislativă, vor fi notificate autoritățile internaționale competente, Guvernul Republicii Moldova, U.S.A., N.A.T.O., O.N.U, U.E., pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.

În explicarea propunerii legislative, Diana Șoșoacă a scris că mereu a „suportat” deciziile luate de alții.

„Niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora. (…) Demersul subsemnatei deschide negocierile la masa mai marilor lumii, pentru reîntregirea României mari, prin unirea cu Republica Moldova și a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina”, a menționat Șoșoacă.

***

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut anterior și anexarea prin lege a teritoriilor din vechiul regat al României, care acum sunt în Ucraina.

Drept reacție, la câteva zile după, Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Șoșoacă a fost inclusă în baza de date ucraineană „Mirotvoreț”. Motivul invocat este „atacul la adresa suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”. Reprezentanții platformei online susțineau că Șoșoacă colaborează cu Serviciile speciale rusești. Site-ul Mitrotvoreț («Миротворец») a fost creat în anul 2014. Acolo sunt publicate datele personale ale persoanelor considerate de fondatorii platformei drept complici la săvârșirea anumitor infracțiuni „împotriva securității naționale a Ucrainei”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: