Sergiu Gaibu și-a anunțat demisia. Ministerul Economiei va fi condus de Dumitru Alaiba
Full Article 3 minutes read

Sergiu Gaibu și-a anunțat demisia. Ministerul Economiei va fi condus de Dumitru Alaiba

În cadrul ședinței din 16 noiembrie a Guvernului s-a anunțat despre demisia ministrului Economiei Sergiu Gaibu. Premierul Natalia Gavrilița a spus că decizia a fost luată în urma unor consultări. Noul ministru propus este Dumitru Alaiba. 

„Am avut anumite consultări în baza anumitor analize. Am discutat cum am putea reformata anumite portofolii pentru ca să putem comunica mai bine, livra mai bine și îndeplini programul de guvernare”, a spus Natalia Gavrilița.

Prin urmare, oficialul a anunțat că Sergiu Gaibu de la Economie și-a anunțat demisia. Noul ministru al Economiei propus este deputatul și președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe Dumitru Alaiba.

Precizăm că Guvernul condus de prim-ministra Natalia Gavrilița a marcat în august un an de activitate.

Anterior, președintele Parlamentului Igor Grosu a anunțat că miniștrii din Guvernul Gavrilița sunt evaluați, iar după acest proces ar putea avea loc remanieri. Și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a admis că în unele ministere „lucrurile se mișcă mai puțin bine”. Totuși, aceasta a susținut că, deși are o opinie, decizia cu privire la eventuale remanieri îi aparține premierului Natalia Gavrilița. Amintim că Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție la 6 august 2021.

Menționăm că, pe 13 noiembrie, în presă a apărut informația cu privire la o ședință la Președinție, la care au participat deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, dar și zvonul alimentat de un consultant american, potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită în funcția de prim-ministru.

Ședința de la Președinție, la care au participat mai mulți deputați ai PAS și cel puțin un ministru (Vladimir Bolea) s-a finalizat aproape de ora 22:00. „Noi am discutat situația de securitate, situația politică. Bun, am discutat anumite remanieri, dar tot ce s-a auzit azi în presă sunt zvonuri. Am discutat situația politică, de securitate, riscurile care sunt, soluțiile pe care să le luăm. Este un proces normal de lucru. Indiferent la ce oră e ședința, e important să avem aceste discuții”, a declarat Radu Marian.

Pe 14 noiembrie, fracțiunea parlamentară a PAS a declarat că la întrunire s-a discutat despre „modul în care poate fi îmbunătățită performanța unor ministere”. „Deciziile luate vor fi anunțate în cel mai scurt timp”, a comunicat fracțiunea.

Ulterior, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Marian a spus că la ședința din 13 noiembrie s-a discutat inclusiv despre anumite remanieri guvernamentale. Parlamentarul a menționat că s-au luat și unele decizii și crede că premierul ar fi corect să facă acest anunț. Deputatul a ținut să precizeze că s-a vorbit și despre zvonul potrivit căruia Natalia Gavrilița va fi înlocuită și că a pierdut suportul fracțiunii PAS. „Nu este adevărat”, a precizat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: