Serviciul militar de informaţii de la Kiev, despre o posibilă cerere a Transnistriei de a se alipi Rusiei: Informația nu este confirmată
Full Article 2 minutes read

Serviciul militar de informaţii de la Kiev, despre o posibilă cerere a Transnistriei de a se alipi Rusiei: Informația nu este confirmată

Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării crede că la „congresul deputaților de toate nivelurile din stânga Nistrului”, Tiraspolul nu va cere alipirea regiunii la Federația Rusă. Instituția a spus, pentru Ukrainskaea Pravda, că „această informație nu este confirmată”. 

Potrivit datelor noastre, informația că pe 28 februarie „autoritățile” transnistrene ar cere Federației Ruse, ca ea să-i alăture în componența sa, nu este confirmată acum”, a menționat secretarul de presă al Direcției Principale de Informații a Ucrainei Andrei Iusov. 

UPDATE: Direcția Principală de Informații a Ucrainei a declarat că „răspândirea informațiilor despre astfel de intenții poartă toate semnele unei campanii de dezinformare cu scopul de a destabiliza situația din regiune”. 

Liderul de facto al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a convocat, pentru data de 28 februarie, congresul „deputaților de toate nivelurile”, pentru a discuta despre consecințele introducerii taxelor vamale pentru companiile din regiunea transnistreană, care ar „înrăutăți” situația socio-economică a locuitorilor din stânga Nistrului. Opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba este de părere că liderul de facto al regiunii a convocat congresul la ordinul Moscovei. Politicianul a spus că Tiraspolul va solicita, în cadrul congresului, anexarea regiunii la Federația Rusă. Într-o reacție, Chișinăul a declarat că urmărește „cu atenție” situația din regiunea transnistreană și a adăugat că la moment „nu există temei” care să indice că situația din stânga Nistrului s-ar putea deteriora.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: