Și-au ticsit bagajele cu piese pentru blindate din perioada URSS și au vrut să zboare în Turcia. Planul – dat peste cap la vamă
Full Article 1 minutes read

Și-au ticsit bagajele cu piese pentru blindate din perioada URSS și au vrut să zboare în Turcia. Planul – dat peste cap la vamă

Cinci persoane sunt cercetate penal după ce ar fi încercat să scoată ilegal din Republica Moldova piese pentru blindate din perioada sovietică (URSS). Planul a fost, însă, zădărnicit, la vamă, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit sursei citate, piesele ar fi fost depistate în bagajele a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 30 și 57 de ani, în timp c încercau să zboare de pe Aeroportul Internațional Chișinău spre Istanbul (Turcia). Mai exact, oamenii legii ar fi depistat mai multe cilindre hidraulice pentru sistemul de frânare (supapă pentru mecanism de direcție), dispozitiv cu robinete pentru sistemul de frânare cu aer, tijă metalică pentru sistemul de frânare.

„Așa cum obiectele nu au fost declarate în vamă, mai ales că fac parte din categoria mărfurilor strategice, acestea au fost ridicate, fiind inițiată urmărirea penală”, anunță PCCOCS.

Procurorii anunță că, urmare a incidentului, la domiciliile celor cinci persoane din Criuleni și Orhei au fost efectuate percheziții Au fost ridicate, inclusiv, înscrisuri de ciornă și telefoane mobile care urmează să fie cercetate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: