SIS, CNA și Consiliului Concurenței, solicitate să investigheze dacă Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat conducerea
Full Article 2 minutes read

SIS, CNA și Consiliului Concurenței, solicitate să investigheze dacă Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat conducerea

Consiliul Audiovizualului a solicitat Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA) și Consiliului Concurenței (CC) să investigheze informațiile răspândite în presă precum că posturile Primul în Moldova și Accent TV, anterior afiliate Partidului Socialiștilor, ar avea în prezent un alt beneficiar.

Informația cu privire la solicitarea Consiliului a fost confirmată pentru Media Azi de președinta autorității, Liliana Vițu.

Consiliul Audiovizualului a sesizat cele trei instituții ale statului după ce a fost informat pe 22 septembrie, de către compania Telesistem TV, proprietara posturilor Accent TV și Primul în Moldova, că firma are o nouă administratoare, iar cele două televiziuni ar trece astfel sub controlul Partidului Șor.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind o posibilă schimbare a beneficiarilor finali ai SRL Telesistem TV se atestă o bănuială rezonabilă de concentrare mediatică între posturile de televiziune TV6, Orhei TV, Primul în Moldova și Accent TV”, se menționează în scrisorile adresate Consiliului Concurenței, SIS și CNA de către președinta CA, Liliana Vițu, scrie Media Azi.

Sursa declară că Vițu a atenționat că acest fapt contravine prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, potrivit cărora „o persoană fizică poate fi proprietar beneficiar la cel mult două servicii de televiziune”.

Președinta CA cere autorităților să dispună „efectuarea unei investigații conform competenței, în vederea confirmării sau infirmării circumstanțelor și informațiilor enunțate”.

Pe 23 septembrie curent, NM a scris că Primul din Moldova și Accent TV, controlate anterior de socialiști, trec sub controlul lui Șor. Cine este noul proprietar de facto al celor două posturi de televiziune, dar și cum au ajuns să intre sub controlul controversatului politician Ilan Șor, cercetat penal în Moldova pentru spălare de bani citiți aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: