SIS, CNA și Consiliului Concurenței, solicitate să investigheze dacă Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat conducerea
Full Article 2 minutes read

SIS, CNA și Consiliului Concurenței, solicitate să investigheze dacă Primul în Moldova și Accent TV și-au schimbat conducerea

Consiliul Audiovizualului a solicitat Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Centrului Național Anticorupție (CNA) și Consiliului Concurenței (CC) să investigheze informațiile răspândite în presă precum că posturile Primul în Moldova și Accent TV, anterior afiliate Partidului Socialiștilor, ar avea în prezent un alt beneficiar.

Informația cu privire la solicitarea Consiliului a fost confirmată pentru Media Azi de președinta autorității, Liliana Vițu.

Consiliul Audiovizualului a sesizat cele trei instituții ale statului după ce a fost informat pe 22 septembrie, de către compania Telesistem TV, proprietara posturilor Accent TV și Primul în Moldova, că firma are o nouă administratoare, iar cele două televiziuni ar trece astfel sub controlul Partidului Șor.

„În contextul informațiilor apărute în spațiul public privind o posibilă schimbare a beneficiarilor finali ai SRL Telesistem TV se atestă o bănuială rezonabilă de concentrare mediatică între posturile de televiziune TV6, Orhei TV, Primul în Moldova și Accent TV”, se menționează în scrisorile adresate Consiliului Concurenței, SIS și CNA de către președinta CA, Liliana Vițu, scrie Media Azi.

Sursa declară că Vițu a atenționat că acest fapt contravine prevederilor Codului serviciilor media audiovizuale, potrivit cărora „o persoană fizică poate fi proprietar beneficiar la cel mult două servicii de televiziune”.

Președinta CA cere autorităților să dispună „efectuarea unei investigații conform competenței, în vederea confirmării sau infirmării circumstanțelor și informațiilor enunțate”.

Pe 23 septembrie curent, NM a scris că Primul din Moldova și Accent TV, controlate anterior de socialiști, trec sub controlul lui Șor. Cine este noul proprietar de facto al celor două posturi de televiziune, dar și cum au ajuns să intre sub controlul controversatului politician Ilan Șor, cercetat penal în Moldova pentru spălare de bani citiți aici.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: