(UPDATE) Percheziții la fostul șef al Agenției Servicii Publice. Are legătură cu actele lui Plahotniuc
Full Article 2 minutes read

(UPDATE) Percheziții la fostul șef al Agenției Servicii Publice. Are legătură cu actele lui Plahotniuc

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale desfășoară măsuri procesuale, inclusiv percheziții în privința unui ex-director al Agenției Servicii Publice. Informația a fost confirmată în dimineața de 17 noiembrie.

Potrivit SIS, oficialul este bănuit de comiterea mai multor infracțiuni legate de abuz și depășire a atribuțiilor de serviciu, admise în perioada conducerii Agenției.

Procuratura Generală urmează să ofere mai multe detalii pe parcursul zilei.

UPDATE (08:45) PCCOCS a precizat, în cadrul unui comunicat de presă, că în privința persoanei vizate „există bănuială rezonabilă de comitere a mai multor infracțiuni legate de abuz și depășirea atribuțiilor de serviciu admise în perioada conducerii Agenției, inclusiv la documentarea mai multor demnitari, în special în privința cetățeanului Plahotniuc Vladimir”.

Nici SIS și nici PCCOCS nu a precizat identitatea persoanei vizate.

***

Precizăm că, în noiembrie 2019, ex-deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Chiril Moțpan, pe atunci președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, a dezvăluit că Vladimir Plahotniuc ar avea documente cu fotografia lui, dar cu alt nume, prenume, dată a nașterii și reședință. Documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Sergiu Răilean, care ar fi finul de cununie al fostului președinte al PDM, Pavel Filip.

Sergiu Răilean a fost demis în 2019 din funcția de director al ASP, la propunerea premierului de atunci, Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: