„Situația atestată nu indică nici un pericol”. Activitatea posturilor de observare de pe râul Nistru din raioanele Ocnița și Soroca, sistată
Full Article 2 minutes read

„Situația atestată nu indică nici un pericol”. Activitatea posturilor de observare de pe râul Nistru din raioanele Ocnița și Soroca, sistată

Activitatea posturilor de observare de pe râul Nistru din raioanele Ocnița și Soroca a fost sistată datorită scăderii nivelului apei pe segmentul Ocnița – Soroca, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În prezent, IGSU monitorizează dinamica nivelului apei la opt posturi de observare. Totodată, în cooperare cu Direcția Hidrologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sunt monitorizate și debitele de evacuare a apei din nodul hidraulic Dnestrovsc – ce constituie circa 650 m3/s și nodul hidraulic Dubăsari – ce constituie circa 1000-1300 m3/s. Către dimineața zilei de 26 noiembrie se atestă o descreștere a nivelului apei la punctele de măsurare în localitățile Rezina și Ștefan Vodă, Tudora.

„În continuarea IGSU este în permanentă conlucrare cu autoritățile Ministerului Mediului, iar serviciile Ministerului Afacerilor Interne monitorizează permanent situația în vederea prevenirii riscului. Momentan situația atestată nu indică nici un pericol pentru gospodării și casele oamenilor”, se mai arată în mesajul IGSU.

Pe 24 noiembrie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu de avertizare hidrologică.

„În legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk, râul Nistru, Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează creșterea nivelului apei pe sectorul orașul Soroca – orașul Dubăsari cu 2.7-4.3 m, față de nivelul din 24 noiembrie, ora 8.00. Ieşirea apei în luncă și subinundarea terenurilor agricole”, informează meteorologii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: