Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, subiect de discuție dintre Nicu Popescu și Marija Pejčinović Burić
Full Article 2 minutes read

Situația drepturilor omului în regiunea transnistreană, subiect de discuție dintre Nicu Popescu și Marija Pejčinović Burić

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu avut o întrevedere de totalizare cu  secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Cei doi oficialii au apreciat caracterul dinamic și robust al cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei.

Un subiect separat al discuțiilor a fost situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și problematica funcționării celor 8 școli cu predare în grafie latină, precum și caracterul obligatoriu al executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului de către statele respondente.

Totodată, oficialul european și-a exprimat determinarea de a acorda sprijin țării noastre în procesul de reformare a statului.

„În cadrul programului său la Chișinău, doamna secretar general a fost asigurată că toată conducerea țării – președintele, majoritatea parlamentară și guvernul – își dorește ca instituțiile din domeniul justiției să devină funcționale, independente și să acționeze cu integritate și profesionalism.” – a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Vicepremierul Nicu Popescu a adus mulțumiri pentru sprijinul important pe care îl primesc autoritățile în procesul de reformă a sectorului justiției prin activitatea Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei, program instituit chiar cu sprijinul secretarului general.

Vizita Marija Pejčinović Burić în perioada 21 – 23 noiembrie include întrevederi și cu președinta Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului Igor Grosu, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, ministrul justiției Sergiu Litvinenco și bașcanul UTA Găgăuzia Irina Vlah.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: