„Slava, nu-ți asuma prea multe”. Mesajul lui Dodon pentru Veaceslav Platon
Full Article 2 minutes read

„Slava, nu-ți asuma prea multe”. Mesajul lui Dodon pentru Veaceslav Platon

Președintele Igor Dodon consideră că omul de afaceri Veaceslav Platon, care a fost eliberat recent din închisoare, nu ar trebui să își asume rolul de procuror sau de judecător. În cadrul ediției din 19 iunie a emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului l-a îndemnat pe Platon să transmită oamenilor legii documentele și probele pe care le deține în dosarul privind jaful din sistemul bancar și să nu se implice în anchetă. 

Eu cred că „Слава слишком много о себе возомнил. Слава, Вячеслав, поспокойнее, не надо на себя брать слишком много, есть прокуратура, есть юстиция. Если есть у вас, у тебя какие-то документы, дай прокурору, отдай их, чтобы занимались люди” (Slava se consideră prea important. Veaceslav, nu știu cum ești după tată, mai calm, nu trebuie să-ți asumi prea multe, este procuratura, este justiția. Ai documente? Dă-le procurorului, să se ocupe de ele, NM.)”, i-a transmis în rusă Igor Dodon.

Dodon a mai spus că Platon nu este „nici sfânt, nici jertvă”, însă în dosarul privind furtul miliardului nu este implicat. Cu toate acestea, președintele țării susține că omul da afaceri are „păcatele sale”, pentru care trebuie să răspundă.

„Poate alții nu au înțeles. Noi avem în sfârșit un procuror general care nu ascultă indicațiile nimănui, nici ale președintelui, nici ale prim-ministrului, nici al opoziției, nici al ambasadorului SUA”, a spus Igor Dodon despre procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Amintim că, pe 15 iunie, omul de afaceri Veaceslav Platon a fost eliberat din închisoare. O decizie în acest sens a fost luată de judecătoria Ciocana, care a admis demersul de suspendare a executării pedepsei depus de procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: