Slovenia și Cehia impun restricții de circulație din cauza pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Slovenia și Cehia impun restricții de circulație din cauza pandemiei de COVID-19

Din cauza creșterii în ritm tot mai alarmant a noilor cazuri de infectare cu COVID-19, Cehia și Slovenia au decis să impună restricții de circulație. În Slovenia deplasarea cetățenilor va fi interzisă de la ora 21:00 până la 6:00, iar în Cehia – de la 21:00 până la 5:00. În afară de aceasta, în Slovenia, autoritățile au anunțat restricții de intrare și ieșire din localități.

Guvernul Sloveniei a decis să instituie restricții de intrare și ieșire din toate localitățile țării. Măsurile au intrat în vigoare astăzi, scrie RBC, cu trimitere la postul de televiziune RTV Slovenija. Excepție vor face cetățenii care au nevoie să se deplaseze dintr-un oraș în altul în scop de serviciu. În afară de asta, se va permite accesul pentru a avea grijă de rude, în cazul tranzitării Sloveniei, pentru acces la misiunile diplomatice, etc. Restricțiile sunt valabile timp de o săptămână.

În afară de aceasta, în toate localitățile se impun restricții de circulație de la ora 21:00 la 6:00. Excepție se va face pentru urgențe de sănătate, îndeplinirea unor lucrări urgente sau pentru livrarea produselor alimentare sau medicamente.

De asemenea, au fost interzise manifestările cu un număr de participanți mai mare de 6 persoane, inclusiv nunți sau ceremonii religioase. Regimul de carantină va fi ridicat treptat și se va începe de la regiunile unde situația privind pandemia de COVID-19 va reveni sub control.

În Cehia, din cauza numărului mare de infectări, se introduc restricții de circulație din 28 octombrie până pe 3 noiembrie, a anunțat ministrul Sănătății. În acest răstimp, circulația cetățenilor va fi interzisă de la ora 21:00 până la 5:00.

Anterior, în Cehia au fost închise barurile, restaurantele și o mare parte din magazine, însă, potrivit autorităților, aceste măsuri nu au ajutat la scăderea nivelului de infectare cu COVID-19.

Primăvara trecută, Slovenia a fost una dintre primele țări din Europa care au anunțat despre ridicarea restricțiilor din cauza pandemiei.

Potrivit datelor oficiale, în Slovenia au fost depistate 24 000 de infectări cu COVID-19, iar 251 de persoane au murit. În Cehia s-au infectat 263 000 de oameni și au murit peste 2 300.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: