Socialiștii îi cer Maiei Sandu să numească un nou guvern: „Promisiunile făcute au fost doar o amăgire a electoratului”
Full Article 3 minutes read

Socialiștii îi cer Maiei Sandu să numească un nou guvern: „Promisiunile făcute au fost doar o amăgire a electoratului”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că liderul PAS, Maia Sandu, președinte ales al Republicii Moldova, refuză să-și asume responsabilitatea pentru bunul mers al lucrurilor în Republica Moldova. Într-un comunicat de presă publicat pe 30 noiembrie, socialiștii i-au cerut Maiei Sandu să propună un nou guvern și s-au arătat gata să îl voteze, în anumite condiții.

„Deși a fost votată în baza unor promisiuni electorale, care țin strict de competența guvernului, Maia Sandu a anunțat că nu își va asuma acum guvernarea, chiar și în condițiile în care ar avea sprijinul socialiștilor în Parlament. Acest lucru arată fie că promisiunile făcute de Maia Sandu au fost doar o amăgire a electoratului, fie că se teme să își asume guvernarea într-o perioadă atât de grea, ca cea în care țara noastră se confruntă în valul doi al pandemiei”, susțin socialiștii.

În comunicatul de presă, PSRM își exprimă convingerea că alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova, dar numai după ieșirea din criza pandemică, pentru că „înaintea oricărui interes de partid trebuie pusă sănătatea și viața oamenilor”. Socialiștii au acuzat-o pe președinta aleasă a țării că ar fugi de responsabilități:

„Credem că este prea devreme ca la doar două săptămâni de la alegeri, președintele ales deja să fugă în acest mod de responsabilități, să caute scuze politicianiste de ce nu se implică, să aibă reacții de orgoliu, să pună alegerile anticipate mai presus de sănătatea și viața cetățenilor. Parcă prea devreme Maia Sandu le reamintește cetățenilor de modul în care politicienii de dreapta au avut în trecut susținerea masivă a populației, apoi au dezamăgit în mod dramatic”, se mai arată în declarație.

La final, PSRM i-a cerut Maiei Sandu să propună un nou guvern: „Suntem gata să oferim votul nostru unui Guvern propus de Maia Sandu, dacă demonstrează că într-adevăr este gata să-și asume responsabilitatea pentru conducerea țării și poate propune o echipă de oameni profesioniști cu care să facă acest lucru. Până atunci, PSRM consideră că actualul Guvern acționează profesionist și responsabil, duce o muncă extrem de grea pentru limitarea consecințelor pandemiei, a reușit să țină situația sub control și are datoria față de cetățeni să rămână să administreze această criză, cât nu există o altă formulă guvernamentală care să aibă susținerea Parlamentului”.

***

Reacția vine după ce, în cadrul conferinței de presă din 30 noiembrie, jurnaliștii au întrebat-o pe Maia Sandu dacă PAS va depune în timpul apropiat o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu, pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.  „La moment, cred că cea mai scurtă cale spre alegeri anticipate este demisia guvernului. Rezultatele alegerilor prezidențiale arată că asta își doresc oamenii”, a răspuns președinta aleasă a țării.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: