Socialiștii, indignați din cauza majorării cu 8000 de lei a salariilor miniștrilor: „Cerem anularea deciziei”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii, indignați din cauza majorării cu 8000 de lei a salariilor miniștrilor: „Cerem anularea deciziei”

Partidul Socialiștilor Republicii Moldova (PSRM) sunt nemulțumiți de faptul că salariile miniștrilor vor crește cu circa 8000 de lei în anul 2023. Partidul politic a solicitat pe 26 decembrie anularea acestei decizii. 

„Considerăm intenția de a crește salariile cu 8 000 de lei ca un alt act de furt de la propriul nostru popor. Cerem ca această decizie rușinoasă să fie anulată și ca inițiatorii ei să fie trași la răspundere. Insistăm asupra demisiei acestei mediocre echipe guvernamentale PAS și asupra organizării de alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

Amintim că pe 16 decembrie, ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari a informat că miniștrii din Republica Moldova ar putea avea un salariu de peste douăzeci de mii de lei. Oficialul a menționat că acest lucru este binevenit pentru că miniștri din țara noastră nu primesc salarii în plic și că aceștia trebuie să fie remunerați corespunzător cu complexitatea și responsabilitatea muncii.

„Pentru că miniștri nu primesc salarii în plic, cum se întâmpla anterior și pentru că eu cred că un ministru, președinte, deputat trebuie să primească un salariu care să fie corespunzător cu complexitatea și responsabilitatea muncii.(…) Acum am în jur de 15 000 și jumătate, iar anul viitor probabil va fi peste douăzeci de mii”, a precizat Spatari.

TV8 scrie că leafa miniștrilor va crește de aproape șase ori mai mult decât a bugetarilor de rând, adică cu peste opt mii de lei.

Astfel, de la 1 ianuarie, salariul brut al unui ministru va crește de la 19 520 de lei, la 27 790 de lei, adică cu peste 8 000 de lei mai mult decât în prezent. În majorare intră și adaosul de 1300 de lei, pe care-l vor primi toți bugetarii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: