Socialiștii se reinventează după discuțiile cu Ilan Șor? Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolskii au aderat la Partidul „Renașterea”
Full Article 3 minutes read

Socialiștii se reinventează după discuțiile cu Ilan Șor? Deputații Vasile Bolea și Alexandr Suhodolskii au aderat la Partidul „Renașterea”

Vasile Bolea și Alexandr Suhodolskii au anunțat despre aderarea la Partidul „Renaștere”. Precizările au fost făcute pe 22 mai, în cadrul unor declarații de presă. 

Bolea a spus că „s-a pomenit” alături de Suhodolskii într-o situație când trebuia să ia o decizie.

Am decis că dacă fosta echipă nu mai are nevoie de Vasile Bolea, să ader la echipa „Renaștere”. Să încercăm să renaștem această idee de stânga, să nu deviem de la acele principii de care ne-am ghidat ultimii 10-15 ani și să încercăm să facem politică și să ne atingem scopurile altfel”, a declarat Bolea.

El s-a arătat convins că Partidul „Renaștere” va reuși în scurt timp să atingă „noile înălțimi din politica moldovenească”.

Înainte pe noi ne așteaptă alegerile locale și mai departe vom încerca și sunt convins că vom reuși să dezvoltăm această echipă pentru a participa la alegerile parlamentare, pentru a avea un scor bun și a deveni un partid parlamentar care să influențeze politica în acest stat”, a adăugat el.

Suhodolskii a spus că datorită eforturilor partidului, la care a aderat, „țara noastră va înflori”. „Cetățenii nu vor fi nevoiți să plece undeva”, a adăugat el. Totodată, Suhodolskii a menționat că Partidul „Renaștere” este în pregătiri pentru următoarele alegeri locale.

Anunțul a fost făcut de cei doi în cadrul unor declarații de presă alături de ex-socialiștii Nesterovshi și Lozovan. Cei din urmă au anunțat recent că aderă la Partidul „Renașterea”.

Partidul „Renaștere – Возрождение” a fost creat în toamna anului 2012, fiind condus de Vadim Mișin, care a decedat în octombrie 2016, partidul devenind inactiv în următoarea perioadă, scrie tribuna.md.

***

Amintim că pe 18 mai, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a cerut Consiliului Republican al PSRM excluderea lui Vasile Bolea și Alexandr Suhodolskii din rândurile partidului. Totodată, Comitetul i-a solicitat lui Bolea și Suhodolskii să renunțe la mandatele de deputat.

Înainte de aceasta, pe 17 mai, mai multe surse mass media au scris că Bolea și Suhodoliskii, împreună cu ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov, ar fi plecat în Israel, unde se presupunea că urmau să se întâlnească cu liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară”.

Pe 19 mai, Vasile Bolea a confirmat că împreună cu Alexandr Suhodolskii și ex-candidatul la funcția de bașcan Victor Petrov au fost în Israel și s-au întâlnit cu fugarul Ilan Șor. Totodată, Bolea a declarat că intenționează să părăsească PSRM, dar va rămâne deputat independent.

În acest context amintim că în aprilie 2023, Vasile Bolea a respins zvonurile conform cărora el ar putea fi următorul care părăsește PSRM. Bolea a dat asigurări că va rămâne în partid, deși are unele neînțelegeri cu deciziile organului colectiv în ceea ce privește candidatul susținut la alegerile pentru funcția de bașcan al UTA Găgăuzia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: