Socialiștii și comuniștii au boicotat discursul președintelui Radei Supreme din Parlament: „Cerem ca oaspeții țării noastre să respecte neutralitatea Moldovei”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii și comuniștii au boicotat discursul președintelui Radei Supreme din Parlament: „Cerem ca oaspeții țării noastre să respecte neutralitatea Moldovei”

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, cu puțin timp înainte ca președintele Radei Supreme a Ucrainei să vină în plenul legislativului, unde a susținut un discurs. Deputatul Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, a calificat gestul opoziției parlamentare ca fiind „rușinos”. La rândul său, Partidul Socialiștilor (PSRM) a sugerat că gestul a fost o acțiune de protest „împotriva tentivelor conducerii țării noastre și a unor state străine să implice Moldova în războiul din Ucraina”.

Președintele Radei Supreme de la Kiev și-a făcut apariția în plenul Parlamentului în jurul orei 18:30, la finalul ședinței legislativului. Cu puțin timp înainte de asta, fracțiunea parlamentară BCS a părăsit sala de ședințe. Astfel, doar parlamentarii PAS și deputatul independent Gaik Vartanean au fost prezenți în sală, în timpul alocuțiunii oficialului ucrainean.

La scurt timp după ce șeful legislativului de la Kiev și-a finalizat discursul în Parlamentul de la Chișinău, deputatul PAS Radu Marian a publicat un mesaj în care a numit boicotul comuniștilor și socialiștilor un gest „rușinos” și „descalificant”.

Nu înțeleg cum poți să fii atât de lipsit de respect și bun simț și să nu asculți reprezentantul țării vecine, unde oamenii mor nu doar pentru țara lor, dar se sacrifică și pentru libertatea Republicii Moldova. Este un gest care demonstrează că opoziția parlamentară nu are nicio treabă cu interesul național al Republicii Moldova”, a scris parlamentarul pe canalul său de Telegram.

Ulterior, PSRM a venit cu o reacție publică referitor la boicotarea discursului președintelui Radei Supreme.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova protestează împotriva încercărilor conducerii țării și a unui șir de țări străine de a implica Moldova în conflictul militar de pe teritoriul Ucrainei. (…) PSRM condamnă categoric declarațiile reprezentanților statelor străine cu privire la situația politică internă din țara noastră. (…) PSRM cere insistent ca oaspeții țării noastre să respecte independența, suveranitatea și neutralitatea Republicii Moldova”, se arată în comunicatul emis de formațiune.

***

Precizăm că președintele Radei Supreme de la Kiev efectuează o vizită oficială la Chișinău, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: