Socialistul Grigore Novac îl acuză pe Dumitru Alaiba de „necondordanțe” în declarațiile sale de avere. Replica membrului PAS
Full Article 4 minutes read

Socialistul Grigore Novac îl acuză pe Dumitru Alaiba de „necondordanțe” în declarațiile sale de avere. Replica membrului PAS

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Grigore Novac a anunțat că a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) și Procuratura Generală (PG), ca să verifice „neconcordanțele și lacunele” din declarațiile de avere și interese persoanale ale deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba. Contactat de NM, Alaiba a răspuns că este gata să răspundă „cu plăcere” oricărui demers, însă și Novac ar trebui să explice de unde are „cadouri de mii de euro”.

„Un nou deputat curat-murdar al Maiei Sandu! Cel care dă mereu lecții de corectitudine tuturor de la înălțimea Facebook-ului, Dumitru Alaiba, a fost prins „cu mâța-n sac”. Astăzi am adresat sesizări către Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală, ca să verifice neconcordanțele și lacunele din declarațiile de avere și interese persoanele ale deputatului PAS, Dumitru Alaiba”, a scris Novac pe pagina sa de Facebook.

Grigore Novac susține că a studiat declarațiile depuse de Dumitru Alaiba în perioada 2017-2019 și a depistat că acesta nu a indicat un garaj ori înstrăinarea acestuia.

„La fel, nu este explicat faptul schimbării statutului, dar și a prețului, unui automobil care a fost mai întîi în posesie, apoi ca și proprietate. Dumitru Alaiba nu a reflectat, anterior, și un credit în valoare de 45 de mii de euro. Deputatul PAS nu a precizat calitatea sa pe care o are în mai multe companii, pe care le deține împreună cu soția, fapt care credem că s-a făcut cu rea credință și contravine principiului transparenței în interesele personale, pe care este obligat de lege să le declare”, a menționat Novac și a mai scris că pregătește și o altă solicitare în care este vizat un deputat PAS.

Un nou deputat curat-murdar al Maiei Sandu! Cel care dă mereu lecții de corectitudine tuturor de la înălțimea…

Posted by Grigore Novac on Friday, 31 July 2020

Contactat de NM, deputatul PAS Dumitru Alaiba a explicat că garajul a fost vândut împreună cu un imobil și inclus în suma din contractul de vânzare-cumpărare, respectiv, din acest motiv, acesta nu se mai găsește în declarația sa de avere. În ceea ce ține de creditul de 45 de mii de euro, parlamentarul a relatat că l-a declarat împreună cu apartament pe care l-am vândut ca să cumpăre altul.

„Cu plăcere voi prezenta toate documentele la ANI și PG. Îi urez domnului Novac și tuturor socialiștilor să obțină toate răspunsurile care îi interesează de la alt procuror, pentru că acesta tace. Eu sunt gata sa răspund, dar rămân stupefiat că anume el este cel care a început această cruciadă. Întrebați-l și pe el de unde are cadouri de mii de euro”, a declarat Dumitru Alaiba pentru NM.

Precizăm că ieri, 30 iulie, parlamentarul socialist Grigore Novac a depus o solicitare la ANI și PG, prin care cere verificarea declarațiilor de avere și interese ale deputatei PAS Veronica Roșca. Ca și în cazul lui Dumitru Alaiba, Novac a argumentat că a depistate mai multe „neconcordanțe și lacune”.

În replică, Veronica Roșca a declarat că este vorba despre „răfuieli politice” și că este gata să răspundă în fața legii pentru fiecare ban câștigat de ea și familia sa.

Anterior, ANI a emis un act de constatare care îl vizează chiar pe Grigore Novac. Potrivit inspectorului de integritate al ANI, deputatul nu ar fi inclus în declarația de avere pe anii 2015-2019 un venit în sumă de 1 300 de dolari, două locuințe aflate în posesia sa cu statut de domiciliu permanent.

Grigore Novac a respins acuzațiile aduse de ANI și a contestat actul în instanța de contencios administrativ.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: