Socialistul Petru Burduja cere ANI și Procuraturii să investigheze averea lui Andrei Spînu. Reacția secretarului președinției
Full Article 3 minutes read

Socialistul Petru Burduja cere ANI și Procuraturii să investigheze averea lui Andrei Spînu. Reacția secretarului președinției

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Petru Burduja cere Agenției Naționale pentru Integritate (ANI) și Procuraturii Generale (PG) să verifice legalitatea tranzacției privind procurarea de către Andrei Spînu, secretarul general al aparatului președintelui Maia Sandu, a terenului și a casei în care locuiește. Acesta îl acuză de evaziune fiscală sau că nu ar fi completat corect declarația de avere și interese persoanale.

Sesizările către ANI și PG au fost publicate pe pagina de Facebook a deputatului socialist. Acesta îl acuză pe Andrei Spînu că „ar fi admis acțiuni privind evaziunea fiscală sau a încălcat modul de completare a declarației de avere şi interese personale”.

Motivul invocat de Burduja este terenul declarat la valoare de 449 880 MDL și a casei de locuit declarate la valoarea de 1 501 168 MDL dobândite în anul 2018 de către secretarul general al aparatului președintelui țării. Socialistul cere instituțiilor menționate să verifice tranzacțiile prin prisma legalității împrumutului contractat și achitării acestuia în rate.

„OAMENII BUNI” ai Maiei Sandu își ascund valoarea reală a caselor de milioane pe care le dețin. Probabil, le este rușine…

Publicată de Petru Burduja pe Joi, 14 ianuarie 2021

 

Andrei Spînu a comentat informațiile pe pagina sa de Facebook. Acesta a dat asigurări că toată averea sa este dobândită legal și se regăsește în declarațiile sale de avere și interese.

„Nu am ce ascunde și voi fi bucuros să ofer instituțiilor sesizate informația necesară. Îmi doresc ca oamenii să reușească acasă, aici în țara noastră. Să nu le fie frică, să muncească onest și să poată se se bucure de veniturile lor. Să avem oameni de afaceri de succes, care să creeze locuri de muncă și să contribuie la dezvoltarea țării noastre”, a menționat acesta.

Observ un interes sporit față de declarația mea de avere și interese din partea deputaților socialiști. Le comunic pe…

Publicată de Andrei Spînu pe Joi, 14 ianuarie 2021

 

Anterior, secretarul general al președinției a declarat pentru ZdG că și-a cumpărat casa în rate: Eu am achitat această casă în rate. Acest contract cu această sumă este înregistrat la cadastru și la notar. Deci, eu am cumpărat-o perfect legal și nu am ascuns niciun bănuț. De asemenea, toți banii cu care am plătit casa sunt declarați la Serviciul Fiscal de Stat. Anumite site-uri au scris că este vorba despre un credit și au distribuit în spațiul public informații false, că este luat cu 0 dobândă. Trebuie să menționez că nu este vorba de niciun credit. Este un imobil pe care l-am achitat în rate”.

Andrei Spînu este specialist în business și administrare a afacerilor. Din august 2015 și până în ianurie 2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului. În anul 2018, acesta și-a început studiile de masterat în Științe Politice la Harvard Extension School, SUA.

Potrivit declarației sale de avere, Andrei Spînu locuiește într-o casă la sol de 125,2 metri pătrați, cu o valoare cadastrală de 1,5 milioane de lei, deține două autoturisme de peste 630.000 lei și mai multe conturi bancare. Totodată, Spînu este proprietar la trei companii: OneTwoStart Ltd, înregistrată în Hong Kong, Evolutics Technologies Ltd, înregistrată în SUA și Wupp Ltd, întregistrată în Marea Britanie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: