Socialistul Vasile Bolea a întrerupt ședința CSP, ca să afle când va fi examinată sesizarea sa
Full Article 2 minutes read

Socialistul Vasile Bolea a întrerupt ședința CSP, ca să afle când va fi examinată sesizarea sa

Deputatul Partidului Socialiștilor Vasile Bolea a întrerupt ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) din 15 octombrie. Politicianul a explicat că a venit pentru a afla când va fi examinată sesizarea pe care a depus-o acum câteva zile, în care este vizat procurorul Victor Furtună, cel care instrumentează dosarul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Președintele CSP, Angela Motuzoc, a explicat că sesizarea sa a fost trimisă către Inspecția Procurorilor, iar până la examinarea în ședință mai urmează câteva proceduri.

Amintim că deputatul Vasile Bolea a depus o sesizare la CSP pe numele lui Victor Furtună, procurorul care instrumentează cazul lui Alexandr Stoianoglo. Bolea îl acuză pe procurorul Furtună că ar îndeplini o comandă politică și că dosarul a fost intentat cu grave abateri de la procedură.

„Am invocat viciile de procedură admise de către procurorul Furtună, invocând caracterul ilegal al ordonanței privind începerea urmăriri penale, precum și alte încălcări admise de către acesta”, a menționat Bolea.

Deputatul PSRM a solicitat CSP să dezbată sesizarea în ședință publică. De asemenea, acesta solicită sancționarea procurorului Victor Furtună.

„Cel care încearcă să tragă la răspundere penală persoane nevinovate trebuie să fie dur sancționat, eliminat din sistem și condamnat penal”, a argumentat politicianul.

***

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat fin funcția de procuror general, iar pe numele său a fost inițiat un proces penal pe 4 capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea acțiunilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase în fața unor organe competente. Pe 8 octombrie, la expirarea termenului de 72 de ore de la reținerea sa, judecătorii au decis plasarea acestuia în arest la domiciliu. Stoianoglo susține că nu există probe împotriva sa și că dosarul ar fi unul politic.

Procurorii au contestat la Curtea de Apel hotărârea privind plasarea lui Stoianoglo în arest la domiciliu. Demersul este examinat astăzi, 15 octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: