Socoteala Partidului ȘOR, diferită de cea a polițiștilor: câți oameni au fost ieri la protest
Full Article 2 minutes read

Socoteala Partidului ȘOR, diferită de cea a polițiștilor: câți oameni au fost ieri la protest

Poliția spune că la protestul de ieri, organizat de Partidul ȘOR, au participat în jur de 3500 de persoane. De cealaltă parte, cei de la partid se laudă că la manifestație au fost peste 50 de mii „de oameni nemulțumiți”. Oamenii legii mai menționează că în cadrul acțiunii de protest au fost documentate 33 de persoane. 

Polițiștii declară că de la începutul protestului s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind forțat cordonul Poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii.

Se mai menționează că cerințele organelor de forță au fost ignorate – „fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ele”.

Acțiunile, potrivit oamenilor legii, au fost ghidate de organizatorii protestului. Pe parcursul zilei, au fost documentate și 33 de persoane pentru fumat și consum de alcool în locuri publice, dar și pentru huliganism.

Într-un final, reprezentanții Poliției declară că la manifestație au participat în jur de 3500 de persoane.

De cealaltă parte, reprezentanții Partidului ȘOR menționează că la protestul de ieri au participat „peste 50 de mii de oameni nemulțumiți de acțiunile regimului PAS și ale Maiei Sandu”. Manifestanții au instalat și peste 300 de corturi în fața Procuraturii Generale, comunică cei de la partid.

„Oamenii spun că nu vor renunța la proteste până când actuala guvernare va fi demisă și vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate”, se arată într-o declarație a reprezentanților Partidului. Ei mai adaugă că următorul protest va avea loc duminica viitoare, pe 30 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: