Socoteala Partidului ȘOR, diferită de cea a polițiștilor: câți oameni au fost ieri la protest
Full Article 2 minutes read

Socoteala Partidului ȘOR, diferită de cea a polițiștilor: câți oameni au fost ieri la protest

Poliția spune că la protestul de ieri, organizat de Partidul ȘOR, au participat în jur de 3500 de persoane. De cealaltă parte, cei de la partid se laudă că la manifestație au fost peste 50 de mii „de oameni nemulțumiți”. Oamenii legii mai menționează că în cadrul acțiunii de protest au fost documentate 33 de persoane. 

Polițiștii declară că de la începutul protestului s-au atestat o serie de provocări la adresa structurilor de forță și acțiuni cu scop de destabilizare, fiind forțat cordonul Poliției, iar protestatarii aplicând forța fizică asupra oamenilor legii.

Se mai menționează că cerințele organelor de forță au fost ignorate – „fiind depistate în mulțime persoane care instigau la dezordine și periclitarea securității publice, persoane sub influența alcoolului, cu comportament dubios și cu obiecte periculoase la ele”.

Acțiunile, potrivit oamenilor legii, au fost ghidate de organizatorii protestului. Pe parcursul zilei, au fost documentate și 33 de persoane pentru fumat și consum de alcool în locuri publice, dar și pentru huliganism.

Într-un final, reprezentanții Poliției declară că la manifestație au participat în jur de 3500 de persoane.

De cealaltă parte, reprezentanții Partidului ȘOR menționează că la protestul de ieri au participat „peste 50 de mii de oameni nemulțumiți de acțiunile regimului PAS și ale Maiei Sandu”. Manifestanții au instalat și peste 300 de corturi în fața Procuraturii Generale, comunică cei de la partid.

„Oamenii spun că nu vor renunța la proteste până când actuala guvernare va fi demisă și vor fi organizate alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate”, se arată într-o declarație a reprezentanților Partidului. Ei mai adaugă că următorul protest va avea loc duminica viitoare, pe 30 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: