Șoferița care a spulberat o femeie pe bicicletă, la Briceni – angajată a Ministerului de Interne: „Va fi suspendată din funcție”
Full Article 3 minutes read

Șoferița care a spulberat o femeie pe bicicletă, la Briceni – angajată a Ministerului de Interne: „Va fi suspendată din funcție”

Șoferița care a spulberat o femeie pe bicicletă, în seara zilei de 26 octombrie, este angajată a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Mai exact, aceasta activează în cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a IGPF, Raisa Novițchi.

„Confirmăm, la volanul mașinii era angajata Poliției de Frontieră, care se afla în afara orelor de serviciu. (…) Pe cazul dat a fost pornită o anchetă de serviciu și va fi dispusă suspendarea din funcție a angajatei”, a declarat Novițchi pentru NM.

Amintim că o femeie a fost spulberat de pe traseu, în seara zilei de 26 octombrie. Tragicul accident a avut loc la ieșirea din orașul Briceni, a anunțat Poliția Republicii Moldova. Potrivit oamenilor legii, tragedia s-ar fi produs, preliminar, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a vizibilității reduse. IGP a scris tot atunci că întreprinde toate măsurile necesare pentru a identifica victima. Detalii AICI.

Ulterior, Partidului Acasă Construim Europa (PACE), fondat și condus de către fostul șef-adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat că femeia care mergea pe bicicletă la Briceni și a fost lovită mortal de o mașină, este membră a partidului.

„Cea omorâtă astăzi la Briceni, este colega noastră, membră PACE, doamna Aurica Sitari, candidat la funcția de consilier orășenesc al or. Briceni. Regretata se întorcea pe bicicletă de la întâlnirea cu alegătorii din localitate”, a scris Cavcaliuc pe rețelele de socializare, pe 26 octombrie. „Dumnezeu s-o odihnească în PACE pe regretata, colega noastră Aurica Sitari”, a mai scris Cavcaliuc. Detalii AICI.

Precizăm că acesta este al patrulea caz, în ultimele trei luni, când angajați ai MAI produc sau sunt implicați în accidente rutiere grave, soldate cu victime. Anterior, o polițistă de 22 de ani, care a urcat beată la volan, a accidentat mortal o tânără mamă, la Sângera. În același accident rutier, sora victimei și fiica sa, ambele minore, au fost grav traumatizate. La puțin timp distanță, un angajat FULGER a spulberat mortal un pieton, la ieșirea din satul Bozieni, raionul Hîncești. În cel mai recent caz, produs în apropiere de Aeroportul Chișinău, o mașină de patrulare a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), condusă de un polițist, a spulberat o motocicletă. În urma accidentului, șoferul motocicletei și pasagera sa – soț și soție – au decedat pe loc.

Pe 8 septembrie, șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, declara, în cadrul unor audieri publice organizate de Parlament, cî pe parcursul a opt luni ale acestui an, au avut loc 1279 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 122 de persoane, iar peste 1500 s-au ales cu traumatisme. Detalii și date statistice – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: