Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fată a rămas fără permis de conducere. Pe cât timp 
Full Article 2 minutes read

Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fată a rămas fără permis de conducere. Pe cât timp 

Șoferița troleibuzului, care a lovit mortal în după-amiaza zilei de 24 martie o fetiță de 12 ani, a rămas fără permis de conducere. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Ciocana. 

Pe 31 martie, magistrații de la Judecătoria Ciocana au acceptat cererea procurorilor și au decis să-i fie ridicat permisul de conducere pe un termen de un an de zile, scrie protv.md.

De menționat că pe 30 martie, șoferița a fost eliberată din Penitenciarul nr. 13 și plasată în arest preventiv la domiciliu.

***

O fată de 12 ani a decedat după ce a fost tamponată de un troleibuz. Impactul a avut loc pe 24 martie, în jurul orei 15:30, pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana.

S-a stabilit că, copila a fost lovită în timp ce traversa strada regulamentar, la o trecere nedirijată pentru pietoni.

Șoferița de 41 de ani a fost reținută pentru 72 de ore, iar ulterior a fost plasată în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr.13.

Avocatul Promo-Lex Vadim Vieru a reacționat la decizia magistraților. „Aș vrea să citesc demersul procurorului și încheierea judecătorului de instrucție. Care sunt riscurile invocate și puse la baza încheierii de judecător? Abuzul în justiție e injustiție”, a menționat el, pe rețelele de socializare. Fostul ministru al Justiției, totodată ex-președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase a declarat că „procurorul a cerut aplicarea arestului preventiv iar judecătorul a acceptat acest demers, din frică să nu fie executați public de presă”.

Unul dintre pasagerii, care se afla în troleibuzul nr.13 în momentul accidentului când a fost lovită mortal fata de 12 ani, a declarat că șoferița mergea cu viteză mare și nu s-ar fi oprit la trecerea de pietoni. Totodată, pasagerul a menționat că aceasta ar fi atins un camion parcat.

Ulterior, primarul general Ion Ceban a anunțat că opt persoane cu funcții de răspundere de la Regia Transport Electric Chișinău au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei de serviciu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: