Șoferul care a tamponat mortal un copil lângă Aeroport are interdicție de a părăsi țara. Dosarul a fost expediat în judecată
Full Article 2 minutes read

Șoferul care a tamponat mortal un copil lângă Aeroport are interdicție de a părăsi țara. Dosarul a fost expediat în judecată

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința tânărului care a tamponat mortal un copil de 10 ani. Accidentul s-a produs în regiunea aeroportului, în data de 23 decembrie. Șoferul are 22 de ani și este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, fapt care a provocat, prin imprudenţă, decesul unei persoane.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, pe 23 decembrie 2022, în jurul orei 18:50, învinuitul, conducând automobilul din direcția străzii Aeroportului, în direcția străzii Bacioii Noi, municipiul Chișinău, a ignorat mai multe prevederi ale Regulamentului de Circulaţie Rutier.

Oamenii legii au stabilit că acesta se deplasa cu o viteză de 85 km/h. Pe marcajul trecerii pentru pietoni, cu partea din față a automobilului, a tamponat pietonul  minor, care traversa strada de la stânga spre dreapta, relativ deplasării mijlocului de transport. Drept rezultat, victima a decedat la spital.

Învinuitul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Pe 13 ianuarie, Îîn privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara pe un termen de 60 de zile.

Amintim că, anterior, mama copilului s-a adresat public către magistrați și procurori cu rugămintea de a nu permite mușamalizarea dosarului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: