Șoferul care a tamponat mortal un copil lângă Aeroport are interdicție de a părăsi țara. Dosarul a fost expediat în judecată
Full Article 2 minutes read

Șoferul care a tamponat mortal un copil lângă Aeroport are interdicție de a părăsi țara. Dosarul a fost expediat în judecată

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința tânărului care a tamponat mortal un copil de 10 ani. Accidentul s-a produs în regiunea aeroportului, în data de 23 decembrie. Șoferul are 22 de ani și este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, fapt care a provocat, prin imprudenţă, decesul unei persoane.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, pe 23 decembrie 2022, în jurul orei 18:50, învinuitul, conducând automobilul din direcția străzii Aeroportului, în direcția străzii Bacioii Noi, municipiul Chișinău, a ignorat mai multe prevederi ale Regulamentului de Circulaţie Rutier.

Oamenii legii au stabilit că acesta se deplasa cu o viteză de 85 km/h. Pe marcajul trecerii pentru pietoni, cu partea din față a automobilului, a tamponat pietonul  minor, care traversa strada de la stânga spre dreapta, relativ deplasării mijlocului de transport. Drept rezultat, victima a decedat la spital.

Învinuitul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Pe 13 ianuarie, Îîn privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara pe un termen de 60 de zile.

Amintim că, anterior, mama copilului s-a adresat public către magistrați și procurori cu rugămintea de a nu permite mușamalizarea dosarului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: