screenshot

Șoferul care a tamponat mortal un copil lângă Aeroport are interdicție de a părăsi țara. Dosarul a fost expediat în judecată

Procuratura municipiului Chișinău a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală în privința tânărului care a tamponat mortal un copil de 10 ani. Accidentul s-a produs în regiunea aeroportului, în data de 23 decembrie. Șoferul are 22 de ani și este învinuit de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, fapt care a provocat, prin imprudenţă, decesul unei persoane.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, pe 23 decembrie 2022, în jurul orei 18:50, învinuitul, conducând automobilul din direcția străzii Aeroportului, în direcția străzii Bacioii Noi, municipiul Chișinău, a ignorat mai multe prevederi ale Regulamentului de Circulaţie Rutier.

Oamenii legii au stabilit că acesta se deplasa cu o viteză de 85 km/h. Pe marcajul trecerii pentru pietoni, cu partea din față a automobilului, a tamponat pietonul  minor, care traversa strada de la stânga spre dreapta, relativ deplasării mijlocului de transport. Drept rezultat, victima a decedat la spital.

Învinuitul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Pe 13 ianuarie, Îîn privinţa învinuitului a fost aplicată măsura preventivă – obligarea de a nu părăsi ţara pe un termen de 60 de zile.

Amintim că, anterior, mama copilului s-a adresat public către magistrați și procurori cu rugămintea de a nu permite mușamalizarea dosarului.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Andrei Mardari / NewsMaker

Persoanele care vor insulta și amenința jurnaliștii riscă amenzi și închisoare de până la 6 ani. PAS propune modificarea legii

Persoanele care vor ultragia sau intimida jurnaliștii vor fi trași la răspundere penală sau contravențională. Propunerile se regăsesc în amendamentele înregistrare de către deputații PAS Liliana Nicolaescu-Onofrei și Igor Chiriac.

Amendamentele propun modificarea articolului din Codul penal care vizează împiedicarea intenționată a activității mass-media sau a jurnalistului. Dacă acest lucru se va întâmpla prin intimidare, prin aplicarea violenței fizice sau cu amenințarea aplicării ei, va fi însoțit de deteriorarea, distrugerea sau deposedarea de materiale sau de echipament, sau prin intermediul unui sistem informatic, pedeapsa propusă este amendă de până la 42 500 de lei sau până la 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la trei ani. Pedeapsa va fi mai dură dacă această acțiune va fi săvârșită de două sau mai multe persoane, cu folosirea situației de serviciu sau în timpul desfășurării unei întruniri, precum și cu scopul de a afla sursa jurnalistului. De asemenea, dacă jurnalistul a fost împiedicat să își desfășoare activitatea prin amenințare cu moartea sau fiindu-i provocată vătămarea medie a integrității corporale sau a sănătății, pedeapsa propusă este de închisoare de la 3 la 6 ani, cu amendă de până la 75 000 de lei și cu privarea de a ocupa anumite funcții de până la 5 ani.

Totodată, Codul contravențional va fi completat cu un articol nou care se referă la imixtiunea în activitatea mass-mediei. Astfel, imixtiunea nejustificată în activitatea jurnalistului cu scopul de a împiedica ori de a restrânge exercitarea liberă a activității, dacă fapta nu constituie infracțiune, se va sancționa cu amendă de la 1 500 până la 3 000 de lei.

Amendamentele au fost înregistrate la un proiect de lege care conține mai multe măsuri de protecție a femeilor împotriva violenței și hărțuirii. Raportul pentru lectura a doua a acestei inițiative legislative a fost aprobat de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, iar documentul urmează a fi examinat în ședință plenară.   

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: