Șoigu avertizează că Rusia va folosi muniții cu dispersii, ca răspuns la livrările SUA în Ucraina: „Avem și noi, dar ne-am abținut”
Full Article 2 minutes read

Șoigu avertizează că Rusia va folosi muniții cu dispersii, ca răspuns la livrările SUA în Ucraina: „Avem și noi, dar ne-am abținut”

Ministrul Apărării de la Moscova, Serghei Şoigu, a declarat că trupele ruse vor folosi muniții cu dispersie, ca răspuns la livrările Statelor Unite ale Americii către Ucraina, scrie Meduza. Șoigu susține că Rusia deține astfel de arme, dar că „s-a abținut și se abține” să le folosească în războiul din Ucraina, deoarece „înțelege ce amenințare reprezintă astfel de muniții pentru populația civilă”.

„În cazul în care Statele Unite furnizează muniții cu dispersie Ucrainei, forțele armate ruse vor fi forțate să folosească mijloace similare de distrugere împotriva forțelor armate ale Ucrainei, ca răspuns”, a spus șeful Ministerului rus al Apărării.

El a adăugat că Rusia este înarmată cu muniții cu dispersie „pentru toate ocaziile”, iar acestea sunt „mult mai eficiente decât cele americane, raza lor de acțiune este mai largă și mai diversă”. În opinia sa, furnizarea de astfel de obuze Ucrainei va duce la o prelungire a războiului.

„Întreaga lume a văzut deja că au confirmat transferul de muniții cu dispersie. Ei o justifică în moduri diferite. Ei spun că, ținând cont de faptul că muniția convențională de calibru 155 s-a epuizat, prin urmare, acum, până la începerea producției, au decis să acopere cu aceste muniții cu dispersie”, a spus Șoigu.

Amintim că pe 7 iulie, Departamentul de Apărare al SUA a anunțat un nou pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Acesta va include muniții cu dispersie. Consilierul SUA pentru Securitate Națională, Jake Sullivan, a declarat că Washingtonul amână decizia de a furniza astfel de muniții Ucrainei, deoarece utilizarea lor implică riscuri pentru populația civilă. Potrivit acestuia, Forțele Armate ale Ucrainei le vor folosi „pe teritoriul lor, minimizând riscurile pentru propria populație”. El a numit furnizarea de muniții cu dispersie „o opțiune interimară pentru momentul creșterii producției de obuze de artilerie în Statele Unite”.

Activiștii pentru drepturile omului au raportat în mod repetat că în timpul războiului, atât partea rusă, cât și cea ucraineană, au folosit muniții cu dispersie, ceea ce a dus la victime civile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: