Solidaritate pe vreme de pandemie. Un taximetrist oferă călătorii gratuite medicilor
Full Article 3 minutes read

Solidaritate pe vreme de pandemie. Un taximetrist oferă călătorii gratuite medicilor

Un taximetrist din capitală a decis să facă un gest frumos pentru medici. Acesta a publicat un mesaj într-un grup de pe Facebook, prin care anunță că va transporta gratuit personalul medical. În scurt timp, mai mulți conducători auto s-au alăturat inițiativei. 

„În contextul acestei situații, ofer călătorii gratuite personalului medical spre serviciu. Scriți din timp pe Viber, la numărul 078 00 45 06, de la ora 7:00 până la 20:00. Dacă este nevoie, pot să vă duc și noaptea. Împreună vom învinge!”, a scris bărbatul.

Ulterior, acesta a modificat mesajul.

„Upd: În legătură cu numărul mare de doritori, la fel ca mine, de a oferi ajutor celor care ne tratează, am creat un canal pe Viber. Vă invit să vă alăturați toți cei care pot ajuta, dar și cei care au nevoie de transport”, a adăugat șoferul.

Добрый день. В связи с сложившейся ситуацией,предлагаю профильному медперсоналу БЕСПЛАТНЫЕ ПОЕЗДКИ на работу. Пишите…

Geplaatst door Иван Хотинский op Maandag 16 maart 2020

Amintim că, potrivit datelor prezentate astăzi de ministrul Sănătății, în Republica Moldova sunt înregistrate 23 de cazuri de infectare cu COVID-19.

În contextul pandemiei, la nivel național, a fost decretat cod roșu de alertă privind răspândirea coronavirusului de tip nou iar premierul Ion Chicu a anunțat luni, 16 martie, că ar putea fi declarată stare de urgență la nivel național.

Astfel, toate școlile și grădinițele au fost închise. Totodată, începând de luni, 16 martie, vor funcționa numai magazinele de produse alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

La fel, din 17 martie va fi sistat în totalitate traficul aerian.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: