Sondaj Watchdog: Pe cine intenționează să voteze moldovenii în turul doi al alegerilor prezidențiale?
Full Article 2 minutes read

Sondaj Watchdog: Pe cine intenționează să voteze moldovenii în turul doi al alegerilor prezidențiale?

În al doilea tur al alegerilor prezidențiale, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) poate obține 33% din voturi. 31,3% dintre alegători sunt gata să voteze pentru contracandidatul ei, președintele actual al Republicii Moldova Igor Dodon. Acestea sunt rezultatele sondajului realizat de Asociația Watchdog.

x

În același timp, dintre cei care vor merge cu siguranță la vot, 51,5% dintre respondenți sunt gata să voteze pentru Sandu, și 48,5% pentru Dodon. Potrivit rezultatelor sondajului, 83% dintre cetățeni intenționează să vină la vot pe 15 noiembrie. Doar 5% dintre cei chestionați au declarat că nu vor merge la vot.

Asociația a menționat că a efectuat sondajul în perioada 3-7 noiembrie și au intervievat 1 086 de persoane care locuiesc în Moldova. Sondajul nu a inclus cetățeni moldoveni care locuiesc în străinătate. Marja de eroare este de 3%.

Menționăm că al doilea tur de scrutin se organizează pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur.

Potrivit rezultatelor, Maia Sandu a acumulat 36,12% dintre voturi și s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor prezidențiale. Ea este urmată de Igor Dodon cu un scor de 32,64%.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 15 noiembrie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: