Sondaj Watchdog: Pe cine intenționează să voteze moldovenii în turul doi al alegerilor prezidențiale?
Full Article 2 minutes read

Sondaj Watchdog: Pe cine intenționează să voteze moldovenii în turul doi al alegerilor prezidențiale?

În al doilea tur al alegerilor prezidențiale, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) poate obține 33% din voturi. 31,3% dintre alegători sunt gata să voteze pentru contracandidatul ei, președintele actual al Republicii Moldova Igor Dodon. Acestea sunt rezultatele sondajului realizat de Asociația Watchdog.

În același timp, dintre cei care vor merge cu siguranță la vot, 51,5% dintre respondenți sunt gata să voteze pentru Sandu, și 48,5% pentru Dodon. Potrivit rezultatelor sondajului, 83% dintre cetățeni intenționează să vină la vot pe 15 noiembrie. Doar 5% dintre cei chestionați au declarat că nu vor merge la vot.

Asociația a menționat că a efectuat sondajul în perioada 3-7 noiembrie și au intervievat 1 086 de persoane care locuiesc în Moldova. Sondajul nu a inclus cetățeni moldoveni care locuiesc în străinătate. Marja de eroare este de 3%.

Menționăm că al doilea tur de scrutin se organizează pentru primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea descreşterii numărului de voturi obţinute în primul tur.

Potrivit rezultatelor, Maia Sandu a acumulat 36,12% dintre voturi și s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor prezidențiale. Ea este urmată de Igor Dodon cu un scor de 32,64%.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 15 noiembrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: