Șor, supărat pe presă din cauza unei investigații: „Este vorba despre o comandă mediocră plătită” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Șor, supărat pe presă din cauza unei investigații: „Este vorba despre o comandă mediocră plătită” (VIDEO)

Deputatul Ilan Șor va acționa în judecată portalul RISE Moldova, precum și toate sursele mass-media care au preluat investigația acestor jurnaliști. Este vorba despre un material privind o presupusă monitorizare atentă a politicianului de către „unitățile speciale MAI în cadrul mai multor dosare operative privind o rețea de trafic cu cocaină columbiană”. Anunțul a fost făcut de către Șor pe 12 aprilie, într-un comentariu video publicat pe pagina sa de Facebook.

„În primul rând, îi voi acționa în judecată pe autorii pretinsei investigații pentru informațiile mincinoase și defăimătoare care se conțin în ea. Bineînțeles, obiectul procesului judiciar va fi RISE-Moldova, care a publicat materialul. În al doilea rând, voi acționa în judecată toate sursele media care au redistribuit materialul cu referire la RISE, ei luând parte la campania de defăimare împotriva mea. Este evident pentru orice jurnalist că este vorba despre o comandă mediocră plătită, plină de minciuni monstruoase. Așadar, referința la sursă nu poate fi o scuză și nu poate scuti pe nimeni de răspundere”, a spus Șor în intervenția video.

Acesta nu a precizat din partea cui ar veni presupusa comandă.

Reacția vine după ce, pe 9 aprilie, portalul RISE Moldova a scris că Ilan Șor ar fi fost monitorizat atent de unitățile speciale MAI în cadrul mai multor dosare operative privind o rețea de trafic cu cocaină columbiană.

„E vorba despre gruparea formată pe infrastructura de afaceri a lui Iurie Luncașu, care, oficial, s-a sinucis în august 2019, fiind și un prieten al lui Plahotniuc. Sub regimul oligarhic din ultimul deceniu, secretele operative din acest caz au fost îngropate adânc în arhivele instituțiilor de forță, iar dosarele locale s-au mușamalizat, deși o investigație internațională declanșase totul. Printre altele, ofițerii notează un moment tumultuos din dinamica organizației, când Ilan Sor încearcă să ajute doi traficanți moldoveni și doi sud-americani să iasă din închisoare, unde ajunseseră”, au precizat jurnaliștii.

Ilan Șor a fost monitorizat atent de unitățile speciale MAI în cadrul mai multor dosare operative privind o rețea de…

Publicată de RISE Moldova pe Vineri, 9 aprilie 2021

Toodată, RISE Moldova a publicat niște documente, despre care care scriu că ar fi niște note secrete din colecția de date obținută în timpul pre-documentării proiectului de investigație „TheSovietCocaineUnion”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: