Soția lui Ilan Șor, interpreta rusă Jasmin, sancționată de Canada pentru propagandă în sprijinul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Soția lui Ilan Șor, interpreta rusă Jasmin, sancționată de Canada pentru propagandă în sprijinul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei

Guvernul canadian a introdus, pe 10 noiembrie, sancțiuni împotriva soției fugarului Ilan Șor, Sara Șor, cunoscută cu numele de scenă Jasmin. Interpreta rusă a fost inclusă în lista sancțiunilor, alături de alte opt persoane, pentru dezinformare și propagandă, în contextul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

Ministra canadiană a Afacerilor Externe, Melanie Joly, a anunțat pe 10 octombrie că Canada impune noi sancțiuni împotriva a nouă persoane și șase entități din Federația Rusă, pentru dezinformare și propagandă. În listă se regăsește și interpreta Jasmin, care este soția oligarhului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în Moldova, în dosarul „Frauda bancară”.

„Aceste sancțiuni sunt impuse persoanelor care, prin rolul lor în orchestrarea dezinformării și propagandei de război susținută de Kremlin, promovează direct războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei” – anunță Guvernul canadian.

Canada sancționează, de asemenea, șase entități de dezinformare. „Aceste entități, împreună cu persoanele menționate, fac parte dintr-o rețea organizată a cărei intenție este de a răspândi narațiuni și propagandă false ca și cum ar fi o opinie de specialitate în încercarea de a legitima încălcarea nejustificată de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, mai precizează sursa citată.

Din 2014, Canada a impus sancțiuni asupra a peste 2.700 de persoane și entități din Rusia, Republica Moldova, Belarus și Ucraina care sunt complice la încălcarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. De menționat că pe lista sancțiunilor Canadei figurează, inclusiv, Ilan Șor, precum și oameni din anturajul oligarhului fugar. Anterior, el a declarat că decizia Guvernului canadian de a-l sancționa „îl lasă rece”.

Șor și soția sa, Jasmin, figurează, de asemenea, pe lista sancțiunilor impuse de Statele Unite ale Americii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: