Speakerul Dumei de Stat a calificat Ucraina drept stat-terorist: „Zelenski trebuie tras la răspundere”
Full Article 2 minutes read

Speakerul Dumei de Stat a calificat Ucraina drept stat-terorist: „Zelenski trebuie tras la răspundere”

Președintele Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a declarat că Ucraina este „un stat-terorist”, iar președintele Vladimir Zelenski trebuie tras la răspundere. Indignarea vine după dejucarea de către serviciile speciale rusești a presupusului atentat la viața propagandiștilor ruși Vladimir Soloviov, Margarita Simonian, Dmitrii Kiseliov, Evghenii Popov, Olga Skabeeva și Tigran Keosaian, în spatele căreia, potrivit Moscovei, ar fi naționaliștii ucraineni. 

Declanșând un război împotriva propriului popor, Kievul a trecut la atentate împotriva civililor pașnici din alte țări. Iată la ce duce susținerea ideologiei neonaziste. Trebuie să recunoaștem: Ucraina este un stat terorist. Zelenski trebuie tras la răspundere. Vinovații trebuie pedepsiți. Cele întâmplate demonstrează corectitudinea și actualitatea operațiunii militare speciale ale Federației Ruse în Ucraina”, a scris Volodin pe canalul său de Telegram

Pe 25 aprilie, Comitetul rus de Anchetă a anunțat că au fost reținute șase persoane, toți deținători de pașapoarte ucrainene, care ar fi pregătit un atentat în care erau vizați mai mulți „jurnaliști” ruși, cunoscuți drept cei mai aprigi susținători ai Kremlinului.

Însuși Soloviov a comentat presupusul atentat în emisiunea sa. El susține că în spatele acestuia ar sta chiar președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski: „În această situație cel mai mult mă marchează faptul că Zelenski, în cercul său de prieteni apropiați, s-a plâns pe mine. Și a rugat „să se lămurească” cu mine în Rusia. Adică aici sunt trimiși diverși cetățeni, cu legături directe cu serviciile lui speciale, pentru că lui Zelenski nu îi face plăcere ce vorbesc despre el. Vă place, nu? Adică el mi s-a adresat direct, iar acum eu sunt dușmanul personal al aproape-Fuhrerului. Aceea, să știți că dacă vreodată, cândva, cumva, mi se va întâmpla ceva – aceasta este comanda lui Zelenski”.

Serviciul ucrainean de Securitate a declarat că nu a planificat uciderea lui Vladimir Soloviov și că nu intenționează să comenteze la modul serios informația serviciilor speciale rusești, privind presupusul atentat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: