Speakerul Dumei de Stat a publicat topul celor mai „neprietenoase” țări față de Rusia
Full Article 2 minutes read

Speakerul Dumei de Stat a publicat topul celor mai „neprietenoase” țări față de Rusia

Președintele Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a publicat pe canalul său de Telegram un clasament al celor mai neprietenoase țări față de Federația Rusă. Criteriul întocmirii acestuia a constituit numărul de sancțiuni adoptate.

„Prin adoptarea sancțiunilor ilegale împotriva Rusiei, aceste țări au provocat creșterea prețurilor la resursele energetice și cele de consum. Iată principalii vinovați ai problemelor și crizelor din toată lumea”, a scris Volodin.

În listă au fost incluse:

  1. SUA (1983 sancțiuni)
  2. Canada (1402)
  3. Elveția (1361)
  4. Marea Britanie (1360)
  5. UE – 27 de țări (1199)
  6. Australia (1150)
  7. Japonia (902)

În total, împotriva Fed. Ruse au fost impuse 10 536 sancțiuni, 7 782 dintre care – după 24 februarie. Rusia a devenit astfel cea mai sancționată țară din lume, depășind Iranul și Coreea de Nord.

Amintim că, pe 24 februarie, Rusia a atacat Ucraina. În urma acestei decizii, zeci de țări a adoptat măsuri punitive, iar numeroase companii au decis să își închidă afacerile în țara-agresor. SUA, Canada, țările UE, dar și altele susțin Ucraina prin ajutoare financiare și livrarea de armament. De asemenea, voluntari din toată lumea se alătură armatei Ucrainei.

Moscova a anunțat că țările „neprietene” care au contracte privind furnizarea gazului rusesc vor trebui să achite livrările în ruble. Iar la începutul lunii mai, speakerul Dumei de Stat a propus ca activele afacerilor care aparțin cetățenilor din „țările neprietene” să fie confiscate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: