Speakerul Dumei de Stat propune confiscarea afacerilor din Rusia, dacă aparțin „țărilor neprietene”
Full Article 2 minutes read

Speakerul Dumei de Stat propune confiscarea afacerilor din Rusia, dacă aparțin „țărilor neprietene”

Președintele Dumei de Stat a Rusiei Veaceslav Volodin a propus ca activele afacerilor care aparțin cetățenilor din „țările neprietene” să fie confiscate. În acest mod, oficialul rus a comentat legea adoptată de Camera Reprezentanților a SUA, care permite transmisterea în Ucraina a activelor înghețate ale companiilor și cetățenilor ruși. 

A fost creat un procedent periculos, care va lovi ca un bumerang însăși SUA. Decizia nu va influența economia țării noastre. Iahturile confiscate, vilele și alte proprietăți ale cetățenilor avuți oricum nu contribuiau la dezvoltarea ei. De asemenea, sunt înghețate rezervele în aur în valoare de circa 300 miliarde de dolari. Le vor returna, nu au de ales. Sunt resursele statului. Drept răspuns, Banca Centrală a decis să interzică investitorilor străini să scoată mijloacele din sistemul nostru financiar. Potrivit unor estimări, este vorba despre peste 500 miliarde de dolari. Avem cu ce răspunde”, a declarat Volodin, citat de business-gazeta.ru.

Speakerul Dumei de Stat a mai spus că oamenii de afaceri ruși au început să cumpere companiile străine, care funcționau în Rusia, inclusiv cotele deținute de partenerii care vor să plece de pe piața rusească.

Acționează civilizat. Respectă normele dreptului internațional. Spre deosebire de o serie de țări neprietene: Letonia, Lituania, Polonia, chiar și SUA, care comit pur și simplu un furt. De aceea, este corect ca față de afacerile aflate pe teritoriul Fed. Ruse, proprietarii cărora sunt din țări neprietene, unde sunt adoptate astfel de decizii, să fie adoptate măsuri similare: să fie confiscate activele. Iar banii obținuți să fie folosiți pentru dezvoltarea țării noastre”, a adăugat Volodin.

Amintim că, după Canada, și SUA a aprobat un proiect de lege care prevede autorizarea utilizării activelor rusești înghețate în favoarea Ucrainei. „Măsurile prevăd noi condiții privind confiscarea proprietăților și va permite utilizarea mijloacelor financiare pentru susținerea Ucrainei”, au argumentat autoritățile.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: