Spînu, după ce Stamate a spus că se simte mai liniștită că nu a făcut parte din CSE: „Eu dorm foarte liniștit cu toate deciziile luate”
Full Article 3 minutes read

Spînu, după ce Stamate a spus că se simte mai liniștită că nu a făcut parte din CSE: „Eu dorm foarte liniștit cu toate deciziile luate”

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), Andrei Spînu, a comentat pe 29 februarie, în calitate de membru al Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), recentele declarații ale deputatei partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, când a spus că se simte „mai liniștită” că nu a făcut parte din CSE nicio zi. Spînu declară, în schimb, că se simte „foarte liniștit” și „liber” cu toate deciziile pentru care și-a dat votul. „Am acționat în interesul oamenilor”, a declarat ministrul Andrei Spînu, tot el vicepreședinte PAS, în cadrul emisiunii „Moldova live”, de la Exclusiv TV.  

Spînu a fost întrebat, în cadrul emisiunii, cum comentează declarațiile critice ale Olesei Stamate oferite recent în cadrul unei emisiuni televizate, la adresa PAS, inclusiv declarația în care a spus că se simte „mai liniștită” că nu a fost membră a CSE. Spînu i-a sugerat prezentatoarei Exclusiv TV să o întrebe direct pe Olesea Stamate ce a vrut să spună, or, potrivit lui, membrii CSE au acționat „stric” pentru a rezolva lucruri „foarte concrete” fie energetice, fie de securitate, fie ce țin de criza refugiaților.

„Eu sunt foarte liniștit și dorm foarte liniștit cu toate deciziile pe care le-am luat. Nu am niciun dubiu că am acționat în interesul stric al țării, dar în mod special al oamenilor, pentru că când se stingea lumina și 80% din țară nu avea energie electrică, vreau să văd un ministru care nu acționa. Sau când nu știam dacă vom avea gaz două ierni la rând, vreau să văd ce avea să facă cineva care se simte cumva incomod. Eu am luat și știu că am fost la multe din deciziile CSE și am votat cu încredere că am luat decizii bune pentru oameni și țară și mă simt foarte bine și liber”, a declarat Andrei Spînu.

Oficialul a fost întrebat, inclusiv, în calitate de vicepreședinte al partidului de guvernare despre zvonurile potrivit cărora PAS și MAN – partid condus de edilul Ion Ceban – ar putea colabora, în viitor. Spînu a spus că nu va răspunde la „întrebări ipotetice” și i-a sugerat jurnalistei să treacă la alte întrebări „care cu adevărat contează”.

„Eu o să am o rugăminte, dacă se poate. Cred că trebuie să creștem un pic maturitatea noastră ca și societate, nu mă refer doar la jurnaliști, în care să ne oprim să comentăm zilnic, oră după oră, zvonistica care apare în mod special pe canelele de telegram. Care, unu, sunt anonime și, doi, peste 90 la sută din informația prezentată acolo este falsă. Cea mai buna propaganda este aceea care conține, pe alocuri și un pic de adevăr. Deja am ajuns în situația și la Minister, și la emisiuni, când 90% din timp răspund la tot fel de prostii, că altfel nu am cum să le numesc. Prostii fără nici un fel de probă, fără niciun nume a celor care le propagă. Să ne oprim, sa discutam despre lucruri care cu adevărat contează”, a declarat Andrei Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: