Stamate critică propria echipă? Declarații „tari” la o emisiune televizată: „Vine un moment când simți că trebuie să faci un pas în urmă”
Full Article 4 minutes read

Stamate critică propria echipă? Declarații „tari” la o emisiune televizată: „Vine un moment când simți că trebuie să faci un pas în urmă”

Procesul de numire a Ancăi Dragu la Banca Națională a Moldovei (BNM) putea fi îmbunătățit pe anumite aspecte. La licitația de la Aeroport, dacă va depune dosarul doar compania franceză atunci am putea să spunem că zvonurile de pe Telegram sunt adevărate. Întrebați-o pe Maia Sandu de ce Curtea Anticorupție nu-i funcțională. Dacă vrem să construim o justiție corectă, mențiunile lui Recean în adresa judecătorilor sunt inadmisibile. Sunt doar câteva din declarațiile critice al deputatei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate din cadrul unei emisiuni TV. În ultima perioadă în spațiul public s-a vehiculat că Stamate ar urma să părăsească partidul, lucru infirmat la aceeași emisiune TV de parlamentară. 

NewsMaker a făcut o sinteză a declarațiilor critice făcute de deputata Olesea Stamate, vicepreședintă PAS, la emisiunea „Puterea a patra” de la N4:

Reforma justiției: „Am livrat [nota red. PAS] multe chestii frumoase și utile pentru cetățeni, dar da mai sunt restanțe în special la capitolul reforma justiției, pe care o așteaptă cetățenii. (…) Ei așteaptă condamnări de fapt. Pe ei mai puțin îi interesează ce faci tu și cum faci tu în reforma justiției, dar să vadă hoții la pușcărie”;

Plecarea din Comisia juridică: „Eu sunt sigură că la oricine în viață, uneori, vine așa un moment când simți că trebuie să faci un pas în urmă ca să poți să privești un pic mai obiectiv, mai dintr-o parte tot ce s-a întâmplat și tot ce se va întâmpla. Iată cam asta a fost raționamentul de a renunța la președinția Comisiei”;

Că nu a fost membru al CSE: „Mă simt mai liniștită”;

Cazul Stoianoglo: „Eu cred că unele procese trebuiau făcute altfel, dar eu nu cred că dumnealui trebuia să rămână în funcție”;

Curtea Anticorupție: „Întrebați-o pe doamna președintă de ce nu-i funcțională în trei luni de zile”;

Cazul Recean vs critica în adresa judecătorilor: „Știți care e paradoxul în această situație? Noi trebuie să decidem dacă nu am decis deja, eu credeam că am decis, ce fel de justiție vrem să construim în Republica Moldova. Vrem să construim o justiție independentă sau o justiție controlată. Iată pornind de la acest deziderat alegem acțiunile. Eu credeam, încă mai cred, că noi vrem să construim o justiție independentă și atunci asemenea declarații sunt inadmisibile (…) Dacă vrem o justiție care să stea sub papucul guvernării, atunci probabil și strategiile și acțiunile sunt cu totul altele”;

Declarațiile despre Recean: „Mi le asum”;

Licitația de la Aeroport: „Dacă va depune dosarul doar această companie [compania franceză Lagardere Travel Retail] atunci am putea să spunem că zvonurile de pe Telegram sunt adevărate, eu așa aș putea să spun de exemplu și asta m-ar deranja pe mine personal ca membru al echipei”;

Numirea Ancăi Dragu la BNM: „Nu e o operațiune, eu cred că e un proces care putea fi îmbunătățit pe anumite aspecte. Pe partea de comunicate și transparență și poate nu chiar toate într-o zi, dar mă rog”.

La aceeași emisiune, Stamate a spus că nu pleacă din partid și a numit „false” informațiile precum că își va încheia activitatea legată de partidul de guvernare.

În ultima perioadă, deputata Stamate a intrat în atenția publică după ce a criticat premiul de 30 000 euro primit de Maia Sandu dar și numirea judecătorilor de către Recean.

Pe 19 ianuarie, Stamate a anunțat că renunță la funcția de președintă a Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, însă își va păstra funcția de deputat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: