Spitalul Clinic Municipal nr. 1 va purta numele unui ilustru medic obstetrician
Full Article 2 minutes read

Spitalul Clinic Municipal nr. 1 va purta numele unui ilustru medic obstetrician

Spitalul Clinic Municipal nr. 1 va purta numele academicianului Gheorghe Paladi. O decizie în acest sens a fost adoptată marți de Consiliul municipal Chișinău, la propunerea primarului general, Ion Ceban, în semn de recunoștință față de ilustrul doctor, pentru aportul său în domeniul sănătății, se arată într-un comunicat publicat pe 10 iunie.

Academicianul Gheorghe Paladi, profesor universitar, este fondatorul serviciului obstetrical-ginecologic din republică, făcând parte din „promoția de aur” a USMF „Nicolae Testemițanu”. Acestuia îi aparține și ideea fondării Institutului Mamei și Copilului, la mijlocul anilor ʼ60 ai secolului trecut, iar de peste 70 de ani, activează în cadrul Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din capitală.

Primarul general, Ion Ceban, a ținut să remarce că academicianul Gheorghe Paladi este un valoros om de știiință.

,,Oamenii sârguincioși, dedicați profesiei, sunt mereu apreciați, iar dacă aceștia mai sunt și doctori, care tratează și salvează zilnic vieți omenești, atunci meritul lor este incontestabil”, a menționat edilul.

Gheorghe Paladi, academician, profesor universitar, medic obstetrician, doctor habilitat în medicină, Cavaler al Ordinului Republicii este nonagenar, însă continua să rămână fidel profesiei.

Spitalul Clinic Municipal nr. 1 va purta numele unui ilustru medic obstetrician

chișinău.md

Noua denumire a instituției medicale din strada Melestiu 20, „Instituția medico-Sanitară Publică Spitalul Clinic Municipal nr. 1 „Gheorghe Paladi” urmează a fi înregistrată în termen de 30 de zile de la adoptarea deciziei, la Agenția Servicii Publice.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: