Spitalul „Sfânta Treime” vine cu precizări, după ce a fost ținta unui atac cibernetic. Ce au căutat hackerii?
Full Article 1 minutes read

Spitalul „Sfânta Treime” vine cu precizări, după ce a fost ținta unui atac cibernetic. Ce au căutat hackerii?

Administrația Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” a venit cu o reacție, după ce instituția medicală a devenit ținta unui atac cibernetic. Într-un comunicat emis, conducerea spitalului precizează că cazul a avut loc vineri, pe data de 18 august. Instituția susține că, în rezultat, au fost criptate bazele de date și documente financiar-contabile ale instituției medicale, fără a fi prejudiciate datele personale ale pacienților.

„Precizăm ținta atacului nu a vizat bazele de date referitoare la pacienți, astfel datele cu caracter personal ale pacienților au fost protejate”, se mai arată în comunicatul citat.

Menționăm că primarul de Chișinău Ion Ceban a anunțat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău că Spitalul „Sfânta Treime” a devenit ținta unui atac cibernetic. Edilul susține că unor atacuri similare au fost supuse, în ultima perioadă mai multe instituții și întreprinderi care activează pe teritoriul capitalei. În rezultat, Ion Ceban a propus crearea unui departament de tehnologii informaționale, care să intervină prompt în astfel de situații. Subiectul ar urma să fie inclus pe agenda Consiliului Municipal Chișinău la următoarea ședință.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: