Sputnik V și Johnson & Johnson, de negăsit în Chișinău. Ce spune Primăria capitalei
Full Article 2 minutes read

Sputnik V și Johnson & Johnson, de negăsit în Chișinău. Ce spune Primăria capitalei

Autoritățile municipiului Chișinău se confruntă cu lipsa a două tipuri de vaccin – Johnson&Johnson și Sputnik V. Declarația a fost făcută, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei capitalei din data de 13 decembrie, de Boris Gîlca, șef interimar al Direcției generale asistență medicală și socială. Cu toate acestea, potrivit lui, se depun eforturile ca în timpul apropiat să fie atins nivelul de 70% a persoanelor vaccinate.

„În municipiu avem trei tipuri de vaccinuri disponibile: Pfizer, Moderna și Sinopharm. Cu regret, populația solicită în mod special două tipuri de vaccinuri, care nu sunt disponibile. Este vorba despre vaccinul Johnson și Sputnik V. Aceste vaccinuri s-au epuizat”, a spus Gîlca.

La fel, el a anunțat că ultimul vaccin Johnson a fost administrat în acest weekend. „În continuare, aceste vaccinuri nu sunt. Populația ne sună, solicită. Nu ține de responsabilitatea autorităților publice locale ca să procurăm de la furnizori aceste vaccinuri”, a precizat el.

Prin urmare, șeful interimar al Direcției a solicitat reprezentanților Ministerului Sănătății să facă public planul de procurări strategice de vaccinuri și să considere necesar de a include tipurile de vaccinuri solicitate de municipalitate.

„În așa fel vom crește și rata de vaccinare. Ne propunem ca, în timpul cel mai apropiat, să atingem o rată de vaccinare de 70 la sută. Acest lucru este posibil”, a comunicat Gîlca.

De menționat că, în capitală rata de vaccinare reprezintă 41%, în timp ce la nivel național este 29%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: