Statele Unite „nu încurajează” Ucraina să lanseze lovituri în Rusia
Full Article 2 minutes read

Statele Unite „nu încurajează” Ucraina să lanseze lovituri în Rusia

Statele Unite ale Americii (SUA) nu-i încurajează pe ucraineni să lanseze atacuri asupra țintelor din interiorul Rusiei. Declarația a fost făcută de secretarul de stat Antony Blinken. 

Cu toate acestea, Antony Blinken a subliniat că este necesar să se înțeleagă că ucrainenii trăiesc în condițiile agresiunii ruse împotriva țării lor. Reacția vine urmare a mesajelor cu privire la efectuarea unor lovituri asupra aerodromurilor militare din Rusia, efectuate în ultimele trei zile, comunică Radio Svoboda.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american Ned Price a avut un același răspuns, fiind întrebat despre atacurile pe teritoriul Federației Ruse. El a menționat că nu deține informații că cineva și-ar fi luat responsabilitatea pentru aceste acțiuni. Oficialul american a spus că scopul SUA este de a ajuta Ucraina să-și apere independența, suveranitatea și integritatea teritorială.

„Oferim Ucrainei tot de ce are nevoie pentru a folosi pe teritoriul ei, pe pământul ei, pentru a se proteja împotriva agresiunii ruse”, a comunicat Ned Price.

Kievul nu și-a recunoscut implicarea în atacuri.

***

Anterior, Rusia a raportat că aerodromurile militare din Saratov și Reazani au fost atacate. Ministerul rus al Apărării a spus că în urma atacului au murit trei persoane, iar patru au fost rănite. Federația Rusă a acuzat de atac Kievul. Ulterior, partea rusă a anunțat că și aerodromul din Kursk a fost atacat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: