Stația discordiei din Primăria capitalei. Un nou schimb de replici dintre Ceban și Chironda
Full Article 2 minutes read

Stația discordiei din Primăria capitalei. Un nou schimb de replici dintre Ceban și Chironda

O stație de așteptare amplasată în centrul capitalei a reaprins conflictul dintre primarul capitalei Ion Ceban și viceprimarul responsabil de urbanism și mobilitate urbană, Victor Chironda. Edilul a publicat fotografia cu renovarea stației, iar la criticile internauților a răspuns că de vină este viceprimarul. Replica lui Victor Chironda nu a întârziat.

În dimineața de 23 iunie, edilul a publicat câteva fotografii cu stația de așteptare amplasată în strada Columna. Unul dintre consilierii municipali a remarcat că a fost amenajat un prag care ar fi incomod pentru pietoni.

În comentarii, edilul a remarcat că era sarcina viceprimarului Victor Chironda și i-a recomandat consilierului să îl întrebe pe acesta.

Stația discordiei din Primăria capitalei. Un nou schimb de replici dintre Ceban și Chironda

Facebook

În replică, viceprimarul a amintit că, acum trei ani, când încă nu lucra la primărie, a inițiat elaborarea Ghidului de design al străzilor, care în 2019 a fost aprobat de către Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Acesta include informații despre amplasarea stațiilor de așteptare.

„Deja de doi ani acest document este obligatoriu pentru toți cei care fac intervenții în străzi și în spațiul public, inclusiv pentru cei care au reparat trotuarele pe Columna și au instalat stația de așteptare. Spre regret, din cauza grabei și a heirupismului, „colegii” harnici ai domnului primar nu se trudesc să citească acest ghid”, a scris Chironda.

Ulterior, Chironda a anunțat că va gestiona doar Direcția corespondență, petiții și audiență, întrucât Ion Ceban a semnat o dispoziție prin care o parte dintre atribuțiile sale sunt delegate unui alt viceprimar.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: