Statutul Moldovei de țară candidată la UE modifică valențele dosarului transnistrean, i-a spus Serebrian lui Borell
Full Article 1 minutes read

Statutul Moldovei de țară candidată la UE modifică valențele dosarului transnistrean, i-a spus Serebrian lui Borell

Vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian s-a întâlnit, la Bruxelles, cu Josep Borell, vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate. În cadrul discuției a fost făcută o evaluare a situației curente din țară și din regiune, un loc prioritar fiind acordat problematicii transnistrene și celei de securitate, anunță Biroul politici de reintegrare, pe 19 iulie.

Serebrian a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul esențial și constant acordat Republicii Moldova, inclusiv în procesul de reintegrare a țării, precum și în gestionarea problemei refugiaților ucraineni.

„Statutul de țară-candidat pentru aderare la UE modifică și valențele dosarului transnistrean, solicită abordări noi ale acestuia. Chișinăul vede cele două procese – integrarea europeană și reintegrarea țării – drept două priorități naționale”, a subliniat vicepremierul moldovean.

La rândul său, Borell a reiterat disponibilitatea UE de a sprijini în continuare politic și economic Republica Moldova în procesul de reintegrare, încurajând, totodată, autoritățile să avanseze pe calea reformelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: