Stoianoglo s-a adresat la CSJ. Cere casarea încheierilor judecătorești prin care Platon a intrat în posesia a două imobile
Full Article 1 minutes read

Stoianoglo s-a adresat la CSJ. Cere casarea încheierilor judecătorești prin care Platon a intrat în posesia a două imobile

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei.

Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al căror beneficiar efectiv este Veaceslav Platon.

„Recursul în anulare este motivat prin violarea de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dreptului de proprietate al SRL „Continental Business Invest” și SRL „SCM Development Mol” – încălcare, care, potrivit procurorului general, în caz că nu va fi corectată, poate duce la condamnarea Republicii Moldova la CtEDO”, se anunță într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Amintim că la începutul lunii aprilie, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanțele PCCOCS prin care imobilele „Casa Modei” și ASITO au trecut în posesia lui Veaceslav Platon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: