Studenții străini pot reveni la studii în Rusia, dar nu toți
Full Article 2 minutes read

Studenții străini pot reveni la studii în Rusia, dar nu toți

Studenților străini care învață în instituțiile superioare din Federația Rusă li sa permis să intre în Rusia. Cu toate acestea, numai cetățenii străini din țările pe care Moscova le-a inclus pe lista statelor cu o situație epidemiologică sigură vor putea reveni la studii la universitățile rusești. Această decizie a fost luată de guvernul rus, după cum a anunțat ministerul Educației din Rusia pe 20 martie. Studenților din Moldova nu li s-a permis încă să se întoarcă la studii în Rusia.

După cum a menționat ministerul rus, acum studenții străini din Abhazia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Vietnam, Grecia, Egipt, India, Kazahstan, Qatar, Kârgâzstan, Cuba, Maldive, Emiratele Arabe, Seychelles, Serbia, Singapore, Tanzania, Turcia, Finlanda, Elveția, Etiopia, Coreea de Sud, Osetia de Sud, Japonia, pot intra în Rusia.

Moscova actualizează în mod regulat lista țărilor cu o situație epidemiologică sigură. După cum a menționat ministerul Educației, universitățile vor informa studenții străini despre această listă pe site-urile lor web și în rețelele sociale.

Străinii cărora li se permite să se întoarcă la studii la universitățile rusești trebuie să anunțe universitatea prin e-mail cu cel puțin 10 zile înainte de data intrării în Federația Rusă. După trimiterea scrisorii, vor primi informații despre înregistrare prin e-mail.

În plus, studenții străini care sosesc din statele pe care Moscova le-a recunoscut sigure trebuie să prezinte două teste PCR – nu mai devreme de trei zile înainte de a ajunge în Rusia și în termen de 72 de ore de la intrarea în țară. Înainte de a primi rezultatele testelor după sosirea în Federația Rusă, studenții trebuie să respecte regimul de autoizolare. În acest timp, ei vor învăța online.

Amintim că mai devreme în Rusia li sa permis să intre doar studenților din țările cu care Federația Rusă a reluat zborurile avia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: