SUA condamnă decizia Rusiei de a deschide secții de votare în Transnistria, fără acordul Chișinăului
Full Article 50 second read

SUA condamnă decizia Rusiei de a deschide secții de votare în Transnistria, fără acordul Chișinăului

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în Moldova condamnă decizia Federației Ruse de a deschide secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia în regiunea transnistreană, fără acordul guvernului de la Chișinău.

„Această acțiune este încă un exemplu al modului în care Kremlinul nu respectă neutralitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, se arată în nota informativă emisă de diplomația americană la Chișinău.

Amintim că Rusia a deschis șase secții de votare în regiunea transnistreană, în ciuda interdicției Chișinăului. Ministerul de Externe a condamnat deja acțiunile Moscovei și a îndemnat și comunitatea internațională să o facă. Detalii – AICI.

Anterior, NM, împreună cu experți, au analizat de ce Tiraspolul a ignorat interdicția autorităților legitime din Moldova, de ce Chișinăul este neputincios în această situație și de ce Moscova are nevoie de „mimarea proceselor democratice”. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: