SUA oferă Moldovei un nou ajutor nerambursabil – $19,5 mln. Se planifică reducerea dependenței față de Rusia
Full Article 50 second read

SUA oferă Moldovei un nou ajutor nerambursabil – $19,5 mln. Se planifică reducerea dependenței față de Rusia

Țara noastră va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de dolari, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Parlamentul a ratificat cel de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA.

Proiectul a fost votat în două lecturi de 55 de deputați.

„Finanțarea adițională de 19,5 milioane de dolari va fi valorificată pentru consolidarea securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: