SUA trimit tehnică militară în România și Bulgaria. O navă plină cu echipamente a ajuns duminică în Grecia
Full Article 2 minutes read

SUA trimit tehnică militară în România și Bulgaria. O navă plină cu echipamente a ajuns duminică în Grecia

O navă cu echipament militar american a sosit duminică în portul grecesc Alexandroupolis. Potrivit 902.gr, tehnica militară aparține NATO și va fi transportată în România și Bulgaria, unde vor avea loc exerciții militare majore în viitorul apropiat, scrie Digi24.

Nava americană Liberty Pride a livrat echipament militar în portul Alexandroupolis, în nordul Greciei. Potrivit informațiilor portalului de informații grec 902.gr, tehnica militară descărcată la Alexandroupolis aparține NATO și va fi transferată în Bulgaria și România, unde se vor desfășura exercițiile militare majore ale alianței Atlantic Resolve 23 și Defender Europe, în viitorul apropiat.

Nava de marfă, lungă de 200 de metri, a acostat duminică dimineața și a început să descarce echipamentul militar. A sosit la Alexandroupolis din portul american Charleston și va pleca la mijlocul săptămânii viitoare.

Nava de marfă americană este veriga principală în lanțul de aprovizionare pentru trupele NATO din Europa de Sud-Est, iar procesul este de așteptat să continue până la sfârșitul lunii august.

În urmă cu câteva zile, peste 200 de ofițeri și civili ai Armatei SUA au ajuns la Alexandroupolis pentru a transporta echipamentele militare pe care Liberty Pride le descarcă, notează portalul.

La rândul său, portalul de știri in.gr notează că în următoarele zile sunt așteptate nave de transport în portul Alexandroupolis pentru a descărca echipamente militare care vor fi transportate în Europa de Nord, în Marea Baltică și, mai ales, spre ţările care se învecinează cu Rusia.

„Portul va fi umplut cu elicoptere de luptă, tancuri, tunuri, rachete, lansatoare de rachete multifuncționale, tot ce poate oferi cea mai avansată industrie militară”, se arată în raport.

Americanii numesc acum Alexandroupolis „Souda Nord”. Americanii au o bază Souda pe insula Creta, din simplul motiv că le este mai ușor să ajungă în orice parte a Europei (ocolind Dardanelele) aducând arme prin ea, deoarece orașul are o rețea decentă de cale ferată și rutieră și, bineînțeles, cu port propriu.

„Brigăzile rotative ajung în Grecia cu echipamentul lor pentru o ședere de nouă luni în Europa și apoi se întorc acasă”, menționează publicația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: