SUA va oferi Moldovei asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari
Full Article 2 minutes read

SUA va oferi Moldovei asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari

Agenția Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internațională (USAID) va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari, se arată într-un comunicat. 

x

Banii vor fi utilizați pentru a ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente.

Sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste un miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani, se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor ministerului Sănătății, în prezent sunt înregistrate 199 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Printre pacienți sunt și 35 de lucrători medicali.

Totodată, au fost înregistrate două decese provocate de COVID-19 și cinci cazuri tratate. Alte 134 de persoane sunt suspectate că ar fi infectate cu COVID-19.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: